Miért nevezték már a rómaiak is Arany-szigetnek Krk-et?
- Az aranyló olivaolaj színe ihlette meg őket?
- Vagy beleszerettek a Zlahtina illatába (csak a szigeten termő szőlőfajtából, különleges zamatú és aranysárga színű bor készül)?
- A helyi méz aranysárga színe adta a nevet?
- Vagy, ahogy a lemenő nap sugarai bearanyozzák partjait?
Járjunk utána együtt!
Kezdjük a gasztronómia kincseinek felfedezésével, de a bátrabbak már fürödhetnek a tengerben is!
A Pekában sült finomságok, a Zlahtina zamata vagy a hajszálvékonyra szeletelt omlós Prsut minden utazót elvarázsol.
Olvasd el, mit írnak erről a Krk.tips oldalán!
Nekünk összefutott a nyál a szánkban már csak a képek láttán is!
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)