1. TÖLTÖTT KÜRTŐS
Cím: 1051 Budapest, Erzsébet tér 13.
Facebook: www.facebook.com/toltottkurtos/
Nyitva tartás: H-V: 12:00-22:00
A kürtőskalácsot eddig inkább téli édességnek gondoltuk, hiszen például a karácsonyi vásárok elhagyhatatlan tartozéka. Fahéjas, kakaós, vaníliás vagy éppen diós. Teljesen mindegy, milyen sorrendben tömhetjük magunkba azonnal…
Itthon azonban fél éve szabályosan felrobbantották a kürtőskalácspiacot, mégpedig azzal, hogy a kedvelt édesség aljából tölcsért csináltak és a tetejére fagylaltot raktak. Na neeem…
2. GELARTO ROSA
Cím: 1051 Budapest, Szent István tér 3.
Telefon: +36 70 3831071
Honlap: http://www.gelartorosa.com/
Nyitva tartás: H-V: 10:00-22:00
A Gelarto Rosában nem gombócolnak, hanem egy egyedileg gyártott rézlapáttal formálják a fagylaltot rózsa alakúra. Művészet? Bizony az. Kizárólag első osztályú alapanyagokkal dolgoznak, valamint minden fagyijuk helyben főzött.
Egyik fagylaltjuk sem tartalmaz tartósítószert, aromát, mesterséges adalékot vagy térfogatnövelő szert. A függőség, mint olyan, a rózsafagyinál is elmaradhatatlan jelenség. Szerintünk.
3. ANJUNA ICE POPS
Cím: 1024 Budapest, Lövőház utca 24.
Facebook: www.facebook.com/AnjunaPops/
Telefon: +36 30 768 7758
Az Ajuna Ice Pops igen különleges hely, ugyanis itt (majdnem) minden fagyi gluténmentes, laktózmentes, természetes összetevőkből készül, ráadásul vegán is. Mindezek mellett, akad köztük cukormentes is. Körbenézünk, és alig tudunk választani a káprázatos színű, retro jégkrém formájú nyalánkságok közül. Induljunk hát!
4. NOGLU CUKRÁSZDA
Cím: 1024 Budapest, Fény utca 2.
Honlap: http://noglu.hu/
Telefon: +36 20 424 0046
Nyitva tartás: H-P: 09:00 – 19:00; SZ-V: 09:00 – 18:00
2014 májusában nyitották meg első cukrászdájukat a XIII. kerületben, az Angyalföldi úton, majd 2015 májusában nyílt meg második üzletük a Fény utcában. Mint a cukrászda neve is utal erre, rengeteg glutén-, illetve laktózmentes, valamint nyírfacukorral készült termék található meg palettájukon, de azért természeten a hagyományos sütemények és fagylaltok is helyet kaptak.
Az alapítók nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy forgalmazott termékeik egészséges alapanyagokból készüljenek, hogy az ételallergiától szenvedők is fogyaszthassák, mindemellett finomak is legyenek.
Neked melyik a kedvenc fagyizód? Írd meg nekünk, a cikk alatt!
Forrás és képek: Berki Lili - BLOKK MEDIA
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)