Hozzávalók:
30 dkg szeletelt kenyér, akár szikkadt is lehet
fél liter tej
10 dkg porcukor
3 egész tojás
5 dkg mazsola
egy marék durvára vágott dió
3-4 dkg vaj
1 vaníliarúd (érdemes igazit használni, nem kivonatot, sokkal intenzívebb vanília ízt érünk el)
Elkészítés:
A kenyereket átlósan félbevágtam. A tojásokat kikevertem a cukorral, és az időközben a vanília magokkal felforralt tejet vékony sugárban, folytonos keverés mellett hozzáadom. Egy tűzálló tálba öntöm a folyadékot, és a háromszögletű kenyereket beleállítgatom. Azonmód el is kezdik a kenyeret magukba szívni a tojásos tejet. Megszórom mazsolával a tetejüket, rátördelem a vajdarabokat, majd az edényt egy meleg vízzel töltött tepsibe teszem (úgy derékig érjen az edénynek a víz), és 220 fokos sütőben fél órát sütöm.
Forrás: http://fakanal.freeblog.hu
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)