Az ünnepi asztal legfőbb dísze a sütemény. A hagyományos ételek mellett a jól megszokott bejgli, s a mézeskalács sem maradhat el.
Mézeskalács
Hozzávalók:
50 dkg finom liszt
25 dkg porcukor
15 dkg méz
3 tojás
1 evőkanálnyi őrölt fahéjA cikk a hirdetés alatt folytatódik.
1 kávéskanálnyi kakaópor
--
25 dkg porcukor
1 tojásfehérje
Elkészítés:
A mézet meleg vízbe állítva megmelegítjük, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet, porcukrot, kakaót, fahéjat, s az elkevert tojásokat. Addig dagasztjuk, míg össze nem áll, majd öt napra hűtőbe tesszük. Miután a tészta elnyerte megfelelő állagát, kinyújtjuk mintegy fél cm-es darabokra, majd formák segítségével megfelelő alakzatokat vágunk belőle, s kivajazott tepsiben, közepes hőfokon aranybarnára sütjük.
Mézeskalács házikóhoz téglalapokat vágunk, melyeket később cukorsziruppal illeszthetünk össze.
A tojásfehérjéből habot verünk, s belekeverjük a porcukrot. A masszát habzsákba tesszük, s ezzel díszíthetjük az elkészült mézeskalácsokat.
Fotó: PublicDomainPictures/Pixabay.com
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)