Hozzávalók:
- 6 szikkadt kifli
- fél liter tej
- 15 dkg darált mák
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor (opcionális)
- fél citrom reszelt héjja (opcionális)
A kifliket karikázzuk fel, majd a mák-cukor keverékkel szórjuk meg, és öntsük fel tejjel. 200 fokon süssük kb. 20 percig, amíg a teteje meg nem pirul. Ha szeretjük, adhatunk hozzá vaníliás cukrot vagy citromhéjat is.
Mostanában a mákos gubához gyakran társítanak vanília sodót is. Íme, ennek a receptje:
Hozzávalók:
- 2 tojássárgája
- 3 evőkanál cukor
- 1-2 evőkanál finomliszt
- fél liter tej
- 1 vaníliás cukor vagy egy rúd vanília vagy 2 mokkáskanál vanília esszencia
1. A tojássárgájához adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, amennyiben azt használunk. Ha vanília rudat vagy aromát választottunk, akkor azokat szintén most adjuk a keverékhez.
2. Keverjük össze az egészet egy viszonylag homogén, habos eleggyé, majd adjuk hozzá a tejet is, és vízgőz fölött főzzük meg úgy, hogy közben hozzáadjuk a lisztet, ügyelve, hogy ne legyen túl sűrű.
3. Ügyeljünk arra, hogy ne forrjon fel a keverékünk, mert az a tojást összerántja!
Mákos guba torta
Az előbb leírt módon készítsük el a mákos gubát, majd halmozzuk egy tortaformába. Amikor megsült, akkor tejszínnel, pudinggal vagy egyéb tetszőleges öntettel tálaljuk.
Kép: Wikipedia
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)