Hozzávalók 4 személyre:
- 4 szelet hal (ponty, vagy más tetszőleges édesvizi hal)
- 50 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojás
- 30 dkg liszt
- olaj a sütéshez
- só, bors
- tetszőleges zöldfűszerek (pl. petrezselyem, bazsalikom, oregánó, snidling)
A megtisztított halakat sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele egy tálba a lisztet, egy másikban verjük fel a tojásokat, egy harmadik edénybe pedig öntsünk zsemlemorzsát és keverjük hozzá a tetszőlegesen kiválaszott, apróra vágott zöldfűszereket. Ne essünk velük túlzásba, csak a panírt akarjuk ízesíteni, nem pedig elnyomni az egész étel ízvilágát! (Ha friss fűszereket használunk, akkor elég negyed csokor petrezselyem, néhány szál kakukkfű, egy kis marék snidling és néhány levél bazsalikom. Ha szárított fűszerekkel dolgozunk, akkor mindenből tegyünk egy nagyobb csipetet a morzsába). Liszt-tojás-morzsa sorrendben panírozzuk be a halszeleteket, majd közepes lángon süssük ki őket annyi oldajban, amennyi ellepi őket. Amikor aranybarnára sült a panír, akkor kész! Rizzsel és tartármártással tálalva a legfinomabb!
Kép: Wikipedia
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)