Hozzávalók:
- 2 kisebb fej káposzta
- 80 dkg darált sertéshús (lapocka)
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg párolt rizs
- só, bors ízlés szerint
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 2 db babérlevél
- 1 db tojás
- 20 dkg sűrített paradicsom
1. A káposztákat sós forró vízben kb. 5 percig főzzük, így könnyen le tudjuk majd szedni a szükséges számú levelet. A többit vágjuk vékony csíkokra.
2. Egy nagy fazékban süssük zsírjára az egyik fej finomra vágott hagymát a kockára vágott szalonnával. Ha kész, a tűzről lehúzva szórjuk meg pirospaprikával, majd keverjük el, és tegyük rá a felszeletelt káposztát, és forgassuk át.
3. A másik fej hagymát szintén dinszteljük meg a zúzott fokhagymákkal együtt, majd szórjuk meg fűszerpaprikával, és keverjük el a darált hússal. Tegyük még hozzá a tojást, a rizst (gyors rizs is lehet), a 10 dkg darált szalonnát, majd sózzuk, borsozzuk, és keverjük el alaposan!
4. A leveleket töltsük meg, és rakjuk a káposzta tetejére a gombócokat. A sűrített paradicsomot hígítsuk annyi vízzel, hogy az ellepje a káposztát. Adjuk hozzá még a babérlevelet is.
5. Lefedve, lassú tűzőn főzzük készre. Arra ügyeljünk, hogy ne fogyjon el teljesen a leve! Tejföllel tálaljuk.
Kép: Wikipedia
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)