Hozzávalók 4 személyre:
- kb. 1,5 kg-os ponty
- 1 kg kárász vagy keszeg (alapléhez)
- 4 közepes fej vöröshagyma
- 4-5 púpozott evőkanál törött paprika
- 3-4 cseresznyepaprika vagy hegyes erős paprika (opcionális)
- só ízlés szerint
- 2 db paradicsom
- 1 zöldpaprika
- kb. 1 liter víz
1. A megtisztított pontyot vágjuk szeletekre, és ha lehet, még a főzés előtti este sózzuk be, majd tegyük a hűtőbe.
2. Aprítsuk fel a hagymát, a paradicsomot és a zöldpaprikát, illetve daraboljuk fel 2-3 részre a megtisztított kárászokat, illetve keszegeket is.
3. A zöldségeket és az apróra vágott halat tegyük egy bográcsba, vagy lábosba, majd adjuk hozzá a törött paprikát, és öntsük fel vízzel. Némi sót is adjunk az alaplevünkhöz, (de vigyázzunk a mennyiségre, hiszen a később belekerülő halszeletek is sózva vannak)! Főzzük addig, amíg a hal szét nem fő.
4. Egy paradicsompasszírozón vagy szűrőn átpasszírozzuk az alapot, majd visszaöntjük abba az edénybe, amiben eddig főztük.
5. Adjuk hozzá az alaplevünkhöz a halszeleteket, és a cseresznyepaprikákat, és pótoljuk a vizet, ha kell!
6. A szeletek vastagságától függően főzzük még kb. 15-30 percig a halászlénket, ügyelve, hogy ne főjön szét a hal.
Kép: Wikipedia
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)