Számos variációja létezik, mi most egy klasszikusabb marha lábszárból készülő változatot mutatunk be.
Hozzávalók:
- 80 dkg csontos marha lábszár
- 4 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 kisebb karalábé
- 1 kisebb zeller
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika (TV)
- 1 paradicsom
- só ízlés szerint
- néhány darab egész bors
- negyed kelkáposzta
- petrezselyemzöld
1. Jó ötlet lehet, ha még a hentesnél feldaraboltatjuk a lábszárat.
2. A húst, és a zöldségeket tegyük egy fazékba, és kb. 4 liter vízzel öntsük fel. Adjunk hozzá sót, és az egész borsokat. Amikor a hús elkezd habzani, akkor távolítsuk el a felszínre kerülő habot.
3. Kis lángon főzzük kb. 2,5-3 órát!
4. Ha elkészült a leves, akkor szűrjük le, majd a csontról leszedett hússal és a zöldségekkel tálaljuk!
Kép: Wikipedia
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)