A tökfaragáshoz a következő eszközökre lesz szükségetek:
- szép nagy kerek tök
- éles kés
- alkoholos filc vagy golyóstoll
- teamécses vagy kisebb gyertya
- kanál
- esetleg kartonpapír a sablonnak
Mossuk meg a tököt, majd töröljük szárazra.
Kép: Trifonova Alexandra / shutterstock
Az éles késsel vágjuk le körben a tetejét. A nyílás legalább olyan széles legyen, hogy kényelmesen bele tudjunk nyúlni.
Kép: Monika Gruszewicz / shutterstock
Kanállal kaparjuk ki a tök belsejét. A húsából levest készíthetünk, a magokat pedig szárítsuk meg, és só, chili, tökmagolaj hozzáadásával készítsünk belőle fűszeres ropogtatnivalót.
Kép: Syda Productions / shutterstock
Rajzoljuk fel a mintát. Bonyolultabb rajzhoz előbb készíthetünk sablont kartonpapírból, a szemeket pedig főleg érdemes így felrajzolni, hogy egyformák legyenek. Az alkoholos filc jobban látszik, a golyóstoll viszont hibázás esetén könnyen letörölhető szivaccsal.
Kép: Fedorovacz / shutterstock
A mintát rövid pengéjű éles késsel vágjuk ki.
Kép: Syda Productions / shutterstock
A közepébe helyezzünk egy teamécsest, majd tegyük vissza a töklámpásra a tetejét.
Kép: Syda Productions / shutterstock
Óvatosan dolgozzatok - a tökfaragást csakis szülő jelenlétében szabad elvégezni, mert balesetveszélyes!
Kapcsolódó cikkeink:
- Őszi bakancslista: 15 élmény, amit ne hagyjatok ki idén
- 9 ötlet őszi kézműveskedéshez
- Versek és mondókák Halloweenre
- Tökös receptek 2.
- Rendezzünk Halloween-partyt!
Indexkép: solarseven / shutterstock
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)