A napokban került forgalomba a Densia, a Danone Kft. első olyan joghurtja Magyarországon, amely kalciumban és D-vitaminban gazdag: egy pohárnyi adagja a felnőttek számára ajánlott napi kalcium és D-vitamin bevitel 50%-át fedezi. A vállalat budapesti üzemében gyártott joghurt egy poharában 400 mg kalciumot, valamint 2,5 μg - a kalcium jobb felszívódását elősegítő - D-vitamint tartalmaz. A kalcium és a D-vitamin hozzájárul csontjaink megfelelő szerkezetének fenntartásához. A Densiát 125 grammos csomagolásban és három féle - natúr, epres és őszibarackos - ízben gyártja a Danone. A termék célcsoportja a 35 év feletti nők, akiknél különösen fontos a megfelelő napi kalcium bevitel.
Innovatív fejlesztései során a Danone kiemelt figyelmet szentel arra, hogy termékei a lehető legtöbb magyar ember jó közérzetét és egészségét szolgálják.
Hazai felmérések* adatai azt igazolják, hogy mind a kalcium-, mind a D-vitamin-bevitel tekintetében jelentős lemaradásunk van. (Kalciumból az ajánlott napi beviteli mennyiségnél kevesebbet, D vitaminból pedig a magyar férfiak 89%-a, a nők 93%-a nem fogyasztja el a napi ajánlott bevitel 70%-át sem.)
A csontunk egészsége minden életkorban fontos. A kiegyensúlyozott, változatos étrend és harmonikus életmód részeként ebben a Densia is partner lehet, hiszen ez a joghurt kalciumban és D vitaminban gazdag. A kalcium és a D vitamin pedig hozzájárul a csontok megfelelő szerkezetének fenntartásához. A Densia egyetlen poharában 400 mg kalciumot, valamint 2,5 μg D-vitamint tartalmaz, amely a felnőttek számára ajánlott napi kalcium és D vitamin bevitel 50 %-át fedezi.
Büszkék vagyunk arra, hogy első magyarországi emelt kalcium és D-vitamin tartalmú joghurt készítményünk mindennapi, kiegyensúlyozott étrend részeként való fogyasztását, a nagy szakmai tekintéllyel bíró Magyar Osteoporosis és Ostearthrológiai Társaság is támogatja. - mondta Kiss Beáta, a Danone Kft. vállalati külső kapcsolatok igazgatója.
*Táplálkozási vizsgálat Magyarországon 2003-2004 Mikrotápanyagok: vitaminok ( 2007 148. évfolyam 34. szám 1593_ 1600) Zajkás és mtrsai
Táplálkozási vizsgálat Magyarországon 2003-2004 Mikrotápanyagok : ásványi sók ( 2007 148. évfolyam 34. szám 703-708) : Bíró L és mtsai
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)