A napokban került forgalomba a Densia, a Danone Kft. első olyan joghurtja Magyarországon, amely kalciumban és D-vitaminban gazdag: egy pohárnyi adagja a felnőttek számára ajánlott napi kalcium és D-vitamin bevitel 50%-át fedezi. A vállalat budapesti üzemében gyártott joghurt egy poharában 400 mg kalciumot, valamint 2,5 μg - a kalcium jobb felszívódását elősegítő - D-vitamint tartalmaz. A kalcium és a D-vitamin hozzájárul csontjaink megfelelő szerkezetének fenntartásához. A Densiát 125 grammos csomagolásban és három féle - natúr, epres és őszibarackos - ízben gyártja a Danone. A termék célcsoportja a 35 év feletti nők, akiknél különösen fontos a megfelelő napi kalcium bevitel.
Innovatív fejlesztései során a Danone kiemelt figyelmet szentel arra, hogy termékei a lehető legtöbb magyar ember jó közérzetét és egészségét szolgálják.
Hazai felmérések* adatai azt igazolják, hogy mind a kalcium-, mind a D-vitamin-bevitel tekintetében jelentős lemaradásunk van. (Kalciumból az ajánlott napi beviteli mennyiségnél kevesebbet, D vitaminból pedig a magyar férfiak 89%-a, a nők 93%-a nem fogyasztja el a napi ajánlott bevitel 70%-át sem.)
A csontunk egészsége minden életkorban fontos. A kiegyensúlyozott, változatos étrend és harmonikus életmód részeként ebben a Densia is partner lehet, hiszen ez a joghurt kalciumban és D vitaminban gazdag. A kalcium és a D vitamin pedig hozzájárul a csontok megfelelő szerkezetének fenntartásához. A Densia egyetlen poharában 400 mg kalciumot, valamint 2,5 μg D-vitamint tartalmaz, amely a felnőttek számára ajánlott napi kalcium és D vitamin bevitel 50 %-át fedezi.
Büszkék vagyunk arra, hogy első magyarországi emelt kalcium és D-vitamin tartalmú joghurt készítményünk mindennapi, kiegyensúlyozott étrend részeként való fogyasztását, a nagy szakmai tekintéllyel bíró Magyar Osteoporosis és Ostearthrológiai Társaság is támogatja. - mondta Kiss Beáta, a Danone Kft. vállalati külső kapcsolatok igazgatója.
*Táplálkozási vizsgálat Magyarországon 2003-2004 Mikrotápanyagok: vitaminok ( 2007 148. évfolyam 34. szám 1593_ 1600) Zajkás és mtrsai
Táplálkozási vizsgálat Magyarországon 2003-2004 Mikrotápanyagok : ásványi sók ( 2007 148. évfolyam 34. szám 703-708) : Bíró L és mtsai
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)