Sárgabarackkrém
Hozzávalók: 20 dkg érett sárgabarack * 10 dkg cukor * 4 tojásfehérje * tejszínhab
Elkészítés: A sárgabarackot forró vízbe mártjuk és lehúzzuk a héját, kiszedjük a magját. 4 db barackot félreteszünk. A barackot és a cukrot turmixgépben össze turmixoljuk. A tojások fehérjéből vízgőz fölött kemény habot verünk, melyet óvatosan összekeverünk a sárgabarackkrémmel. Talpas poharakba tesszük a krémet, és hűtőbe rakjuk. Tálaláskor tejszínhabbal és fél-negyed sárgabarackkal díszítjük.
Sárgabaracklepény
Hozzávalók: 1 kg hámozott, kimagozott sárgabarack * 2 dkg élesztő * 30 dkg liszt * 15 dkg rama margarin * 15 dkg cukor * 3 tojás * 10 dkg zsemlemorzsa * 1 dl tej * dl rum
Elkészítés: élesztőből, 2 evőkanál lisztből egy kevés tejjel kovászt készítünk. A vajat 5 dkg cukorral, 3 tojássárgájával és a rummal habosra keverjük. Ha meg kelt a tészta, hozzáadunk 20 dkg lisztet és egy kevés tejjel, összedolgozzuk. Egy közepes tepsit kibélelünk alufóliával, és a masszát beleöntjük. Hagyjuk egy órát kelni. Ezután közepes hőmérsékleten megsütjük, majd beszórjuk 10dkg cukor és zsemlemorzsa keverékével.
Máz készítés
Hozzávalók: 5 egész tojás * 10 dkg cukor * 10 dkg olvasztott vaj /rama margarin/ * egy citrom reszelt héja * 10 dkg liszt
Elkészítés: Az 1 kg kimagozott és hámozott sárgabarackot négyfelé vágjuk és beborítjuk vele a tésztát. Az 5 db tojásból és a cukor keverékéből, gőz fölött habot verünk. Hagyjuk kihűlni, és akkor hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott rámamargarint, és a reszelt citromhéjat. Óvatosan összekeverjük és a barackok tetejére öntjük. A tésztát visszatoljuk a sütőbe, és szép sárgára sütjük. /pár perc/. Tálaláskor kockára vágjuk és porcukorral meg szórjuk.
Sárgabarackbólé
Hozzávalók: 6 db hámozott magozott sárgabarack * dl barackpálinka * dl tripliseck * 10 dkg cukor /ízlés szerint/ * 7 dl hűtött fehérbor * üveg pezsgő * l ásványvíz
Elkészítés: a barackot felkockázzuk, és egy bólétálba tesszük, megszórjuk a cukorral, és a barackpálinkával és a tripleseckkel ízesítjük. Óvatosan összekeverjük és felöntjük a pezsgővel, a borral és az ásványvízzel. Tálalásig hűtőbe rakjuk.