Hozzávalók: (1 személyre)
- 2 db nagy salátalevél
- 1 db közepes paradicsom
- ½ db paprika
- ¼ db kígyóuborka
- 12,5 dkg natúr tofu
- 1 szelet barna kenyér
- 1 szelet sonka
dresszing:
- olaj
- citromlé
- snidling, petrezselyemzöld, bazsalikom
A zöldségeket megmosom, megszárítom és egyforma nagyságú kockákra vágom. A tofut szintén felkockázom, majd bő forró olajban 1 percig sütöm. A zöldséget és a tofut egy tálba teszem, majd ráöntöm a dresszinget és összekeverem a salátát. A saláta mellé megpirítottam egy szelet barna kenyeret, amire csíkokra vágott sonkát tettem.
Ha úgy készítem a salátát, hogy a fiúk is esznek belőle, akkor a sonkát is kisebb kockákra vágom és a salátához keverem. A pirítóst növényi vajjal kenem meg.
2011. áprilisi pályázatra beküldött írás.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)