Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 6 evőkanál búzadara
- só
- 7 dkg liszt
Ezeket összekeverjük, majd 1 órán keresztül pihentetjük, hogy a búzadara bedagadjon.
4 db tojást szétválasztunk a sárgáját 1 evőkanál porcukorral kikeverjük, a fehérjéket pedig kemény habbá verjük. A tojássos masszát a búzadara tej keverékéhez adjuk, majd végül a tojásfehérjét is lazán beledolgozzuk.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Ezután teflonedényben 5 dkg vajat olvasztunk, beleöntjük a masszát, lassú tűzön kevergetve morzsás állagúra főzzük. A főzési idő kb 30 perc.
Tálaláskor porcukrot és lekvárt kínálunk hozzá.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)