Hozzávalók:
50 dkg darálthús (sertés-marha vegyesen, még jobb, ha csak marha)
1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
1 szál sárgarépa
1 darab zellergumó
1 darab vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, rozmaring, bazsalikom, oregano
olívaolaj
vörösbor
Elkészítés:
A vöröshagymát finomra vágtam, a fokhagymát szintén, és az olívaolajon üvegesre pároltam. Utána beletettem a lereszelt répát és zellert, ezt is pároltam egy keveset. Ekkor következik a sorban a darálthús, amit nagy lángon megpirítok, majd sózom, borsozom, és hozzáadom a fűszernövényeket, vagy a szárított verziókat. Hozzáadom a hámozott paradicsomot (meg ha még van egy-két szottyadásnak indult friss, akkor azt is belevagdosom), felforralom, és fedő alatt kis lángon elkezdem puhítani. Az elpárolgott levet vörösborral pótolom. A bolognai szósz nem piros, mint a milánói, hanem barna, sűrű szaft van alatta.
Forrás: http://fakanal.freeblog.hu
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)