Barackos - Tejszínes Bomba
Hozzávalók:
1 kg sárgabarack
1 cs. zselatin
3 evőkanál citromlé
0,5 l tejszín
15 dkg vaníliás cukor
A barackokból néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit meghámozzuk, és kimagozzuk. A gyümölcs 3/4 részét a cukorral citromlével összeturmixoljuk, a maradékot apró kockára vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, összekeverjük a barackpürével, majd a kevés vízben feloldott zselatint hozzákeverjük. A végén beletesszük az összekockázott gyümölcsöt, és egy félgömb formába öntjük, hűtőbe tesszük hogy megdermedjen.
Ha elég szilárd, kiborítjuk egy tálra, és a félretett barackkal díszíthetjük.
Barackos Rizsfelfújt
Hozzávalók:
0,5 kg barack,
25 dkg rizs,
0,5 l tej
3 tojás, 8 dkg vaj
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 cs. vaníliás cukor
6 evőkanál porcukor
2 evőkanál cukor
A rizst egy csipetnyi sóval megfőzzük annyi vízben ami épp ellepi, majd forró tejjel apránként felöntve készre főzzük. Egy tepsit kivajazunk, és meghintünk cukorral. Krémet készítünk az 5 dkg vajból, belekeverjük a porcukor felét, a vaníliás cukrot, citromhéj reszeléket, és a tojások sárgáját. A tojások fehérjét a porcukor másik felével habosra verjük. A rizshez először a vajas krémet adjuk hozzá, majd belekeverjük a kockára vágott barackot, és végül óvatosan belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét. A kész masszát beleöntjük az előkészített tepsibe, és közepes hőmérsékletű sütőben 45-55 perc alatt megsütjük. A sütőbe helyezzünk egy vízzel teli edényt is, hogy gőz keletkezzen.
Barackos Szélforgó
Hozzávalók:
10 szem sárgabarack
0,5 kg leveles tészta
10 dkg darált dió
10 dkg durvára vágott dió
baracklekvár, 1 tojás
liszt
A kiolvasztott leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, majd 10x10 cm kockákra vágjuk. A darát diót kevés baracklekvárral elkeverjük, minden kocka közepébe teszünk egy kiskanálnyit. A kis halomra ráteszünk egy félbe vágott és kimagozott barackot, majd megkenjük egy kis lekvárral.
A tészta négy csücskét a barackokig az átló mentén bevágjuk, (derelyevágóval, vagy pizzavágó is megfelel), majd minden második csücsköt ráhajtunk a barack-kupolára, úgy fog kinézni mint a szélforgó.
Ezután megkenjük a tetejét a felvert tojással, így látjuk hogy készen van, ha szép világosbarna lesz a teteje. Előmelegített sütőben sütjük, kihűlve fogyasszuk, különben a barack forró lesz.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)