SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Makay Zsuzsa


Makay Zsuzsa
Védőnő, családterapeuta

Témakörök

összes téma      alvászavar  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

5 fõétkezés és kiságyaban hagyás

Kedves Zsuzsa!

Nagyon köszönöm a gyors választ. Megpróbálom akkor először az étkezést kitolni. 5 étkezést javasolna?
3 óránként? Mert ha tízórai meg uzsonna is van, akkor kb. így jönne ki.

A másik amit elfelejtettem írni, hogy a kiságyban hagyós módszert próbáltam kétszer is, de 2,5 óra után sem volt eredményes és lehet én voltam türelmetlen de már hulla fáradtan inkább kivettem megszoptatni. Ezt a 2,5 órát nem tartottam már normálisnak sajnos.

Hálásan köszönöm!
Kedves Anyuka!

Nem szoktam böngészni a Csaladi neten, de most vettem észre, hogy egy névrokon kolléganő egészen mást javasolt Önnek, mint én. :-)

3 főétkezés: reggeli dúsan, kicsi gyümölcs vagy leve 10 óra felé. 12 körül ebéd, 15-16 óra körül egy kis tejpép, gyümölcs vagy szopás. Vacsira tartalmas főzelék + szopi lefekvés előtt.

Menjen be a szobába, feküdjön le egy plédre, dugja be a kezét, simogassa, de ne vegye ki. Nehéz megállni, de egy hét múlva már - remélem/talán - lesz eredmény. Adjon neki inni, ha igényli, de általában 2 kortynál többet nem isznak. Nem szopizni szeretne, hanem Önt szeretné a közelében tudni.

Tudja minden védőnő ugyanazt tanulta az iskolában, de aztán az élet, a saját tapasztalat új ismereteket ad. Én rengeteget tanultam, tapasztaltam a körzetemben (1974-től vagyok itt). Igyekszem követni a modern dolgokat is, de ami bevált 40, 30, 20, 10 éve, azt nem szívesen cserélem le egy kísérletezés alatt állóra. Látom, hogy akik behódoltak a kicsi akaratának hova jutottak később. Többször hallottam, hogy a következő gyermeknél nem követik el ... És tényleg nem követik el. És akkor a szülőnek is könnyebb.
Bocsánat ezekért a sorokért!

Minden jót kívánok!





Makay Zsuzsa
2018-02-07 19:10:06
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja