SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Kis Melinda


Kis Melinda
Mentálhigiénés szakember

Peter Hess Hangmasszőr
Egyéni és kiscsoportos hangtál terápia, kismamáknak is


Elérhetőségeim:
E-mail: hangtal.com@gmail.com
Honlap: http://www.kismelinda.hu
http://www.hangtal.com
Facebook: Hangtál terápia Budapest

Témakörök

összes téma      baba emésztése     bukás     elválasztás     falánkság     ivás     kismama jóga     sírás     szoptatás     újszülött látogatás  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Babaöltözetés változékony idõben

Kedves Védőnő!

Ismét öltöztetés kérdéssel fordulok Önhöz:) Ebben a 24-27 fokban, ami a napokban van, hogyan öltöztessem a 4 hónapos babámat? Valamelyik nap biztos, hogy melege volt, mert nyűgös volt, forgatta a fejét. Megnéztem a tarkójánál és izzadt volt. Ha csak meleg a tarkójánál, hátánál, az még jó ugye? A nyűgösségen, és a fejforgatáson kívül mivel jelzi még ha melege van?
Tegnap szerintem jól érezte magát, mert aludt, mint a bunda. Izzadt nem volt a tarkója, csak meleg.
Rövid ujjú body + rugi + tavaszi kabát volt rajta, és egy sapi, meg egy kis kötött cipőcske a lábán. Derékig takartam csak be, egy rétesen volt a takaró. Gondolkoztam rajta, hogy lehet nem kellene betakarni, de ugye ő csak fekszik a babakocsiban. Ugyanakkor szerintem a + 1 réteg nem tudom mennyire helytálló ilyenkor, hiszen a babakocsiban meleg van.
Sokszor hallom, hogy sapka sem kell ilyenkor. Kell a sapka vagy nem? Védi a fülét a széltől, és úgy tudom, hogy nekik még a kutacsukat is védeni kell. Jól tudom?
Illetve még egy dolog, naptejet kell-e használni?
Kérem minden kérdésemre válaszoljon.
Köszönettel: M.
Kedves M!

Mindent helyesen csinált az öltözködéssel kapcsolatban, és a plusz egy réteg is helytálló, de amilyen változékony idő van, mindíg nézze meg kisbabája tarkóját, hogy mennyire izzadt, vagy sem.
Sapkát mindenképpen javasolnék a fejecskéjére, a széltől is óv, és a kutacsokat is, még nyáron is, ülő kisbabánál meg főleg, a napszúrás ellen véd, és a leégéstől.
Naptejet a sugárzás és az Ózon réteg vékonyodása miatt már a mostani napos időben sem árt, vékonyan használni, nyáron pedig elengedhetetlen.

Kis Melinda
2016-05-17 17:35:13
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja