SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Családállítás: láthatatlan kötések és minták

Nagy Edit [cikkei] - 2024-04-24
A családállítás egy olyan terápiás módszer, amelynek célja a láthatatlan, családi kötések és minták felfedezése és megértése. Bert Hellinger német terapeuta nevéhez köthető ez a technika, amely segítséget nyújt abban, hogy megértsük, hogyan befolyásolnak bennünket a tudattalan családi dinamikák, és hogyan változtathatunk ezeken az életünk jobbá tétele érdekében.
Családállítás: láthatatlan kötések és minták

Tudattalan mintáink

Az életünkben gyakran találkozunk olyan helyzetekkel, ahol úgy érezzük, hogy nem tudunk előre lépni, vagy hogy ugyanazokat a hibákat ismételjük meg újra és újra. Ezek a minták a tudatalattinkban gyökereznek és a családi történetünkből, generációról generációra öröklődnek.

A párkapcsolatainkban is felfedezhetünk olyan mintákat, amelyeket szüleinktől vagy nagyszüleinktől hoztunk magunkkal. Ezek a minták befolyásolják, hogyan viselkedünk egy kapcsolatban, hogyan reagálunk a konfliktusokra, és hogyan alakítjuk a kommunikációnkat. Bár ezek a minták gyakran tudattalanok és láthatatlanok számunkra, a családállítás segítségével felfedhetjük ezeket a gyökereket, és megváltoztathatjuk őket.

Hogyan működik a családállítás?

Csoportban vagy egyénileg a terapeuta segítségével felállítjuk a családi rendszert, ábrázolva a családtagokat és azok közötti kapcsolatokat. Ez a folyamat segít láthatóvá tenni a rejtett dinamikákat és mintákat, és megérthetjük, hogyan befolyásolják ezek az életünket.

A terapeuta segítségével feltárjuk a családi rendszerben rejlő konfliktusokat, blokkokat és lehetséges megoldásokat. Ezáltal lehetőségünk nyílik arra, hogy változtassunk a viselkedési mintáinkon és reakcióinkon, és új útmutatást találjunk a problémák kezeléséhez.

A lélek útja

Ez egy mély érzelmi folyamat, amely lehetővé teszi számunkra, hogy jobban megértsük magunkat és a családi történetünket. A kötődési mintázatok felfedezése segíthet abban, hogy elfogadjuk másokat olyannak amilyenek és azt is, akik mi vagyunk így megtalálva az egyensúlyt az életünkben.

Nem helyettesíti a hagyományos terápiát, és nem mindenki számára alkalmas módszer. Mindenki egyedi, és más módon reagál ezekre a folyamatokra. Fontos, hogy az állítás során biztonságos és támogató környezetben legyünk, és szakember irányítása alatt vegyünk részt a folyamatban.

Hatékony módszer lehet a láthatatlan kötődések felfedezésére és megértésére. Segítségével lehetőségünk van arra, hogy feltárjuk a problémáink gyökerét, és változtassunk a viselkedési mintáinkon. Ezáltal képesek lehetünk egy kiegyensúlyozottabb és boldogabb élet kialakítására, amely összhangban van a saját értékeinkkel és céljainkkal. Sokunk számára hozhat értékes megértést és változást.

Az életigazságok felfedezése


A családállítás során olyan életigazságok kerülnek kimondásra, amelyek tudattalanul hatnak ránk, és befolyásolják életünk különböző területeit. Ezek az életigazságok a családi rendszerünkben gyökereznek, és olyan dinamikákat hoznak létre, amelyek hatással vannak a viselkedésünkre, döntéseinkre és kapcsolatainkra.

Az egyik alapvető elv a rendszerben az összetartozás és az egyensúly. Ha valamelyik családtagot kirekesztik a családi rendszerből, az egyensúly felborulhat, és ez kihatással lehet az egész családra. Ezeket az egyensúlyhiányokat felfedezhetjük és megoldhatjuk a módszer segítségével.

Az elakadások és konfliktusok feltárása

Sok esetben az életünkben tapasztalt elakadások és konfliktusok mögött a családi rendszerünkben rejlő dinamikák állnak. A családállítás segítségével lehetőségünk van feltárni ezeket a gyökérproblémákat és megérthetjük, hogyan hatnak ránk az adott helyzetekben.

Például egy párkapcsolati konfliktus hátterében gyakran olyan minták és viselkedési dinamikák állnak, amelyeket a családi történetünkből hoztunk magunkkal. Ezek a minták lehetnek tudatosak vagy tudattalanok, de mindenképpen hatással vannak ránk és a viselkedésünkre. A módszer lehetőséget kínál arra, hogy felfedezzük ezeket a mintákat és változtassunk rajtuk.

Önazonosság és fejlődés

Az egyik legfontosabb eredménye a családállításnak az önazonosság erősítése és a személyes fejlődés elősegítése. Amikor megértjük és elfogadjuk a családi rendszerünkben rejlő dinamikákat és mintákat, képesek vagyunk felelősséget vállalni az életünkért és változtatni azokon a területeken, ahol szükséges.

A módszer nem mindenható. Nem minden probléma mögött húzódik családi eredetű ok, és nem minden esetben a családállításban rejlik a megoldás. Fontos az egyéni és komplex megközelítés és együttműködés a szakemberrel a legmegfelelőbb terápiás módszer kiválasztásában.

Hatékony módszer lehet az életigazságok felfedezésére, az elakadások és konfliktusok feltárására, valamint az önazonosság erősítésére és a személyes fejlődés elősegítésére. Az általa kínált megértés és változás segíthet abban, hogy jobban megértsük önmagunkat és másokat, és egy kiegyensúlyozottabb, boldogabb életet éljünk.

Önfejlesztés és önismeret

Magyarországon a családállítás módszere nem minősül terápiának, azonban lehet terápiás hatása is. Remekül használható önfejlesztésre, önismeret mélyítésre, és arra, hogy valódi válaszokat és segítséget kapj jelen életed jobbá tételére.

Ez egy olyan folyamat, amely során mélyen megvizsgáljuk családi rendszerünk dinamikáit és mintáit. Ez lehetőséget ad arra, hogy jobban megértsük önmagunkat és a kapcsolatainkat, és rávilágítson olyan tényezőkre, amelyek befolyásolják életünk különböző területeit.

Az önfejlesztés és az önismeret mélyítése segít abban, hogy tisztábban lássuk saját igényeinket, értékeinket és céljainkat. Ezáltal képesek lehetünk hatékonyabban kezelni az élet kihívásait és konfliktusait, és egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb életet élhetünk.

Valódi válaszok és segítség

A családállítás során gyakran olyan válaszokat és megértést nyerünk, amelyek segítenek megoldani a felmerülő problémákat és nehézségeket. A terápiás folyamat során lehetőségünk van feltárni azokat a rejtett dinamikákat és mintákat, amelyek hatással vannak ránk, és megértjük, hogyan kell ezeket kezelni vagy változtatni rajtuk.

Segítséget nyújt abban is, hogy megtaláljuk a saját utunkat az életünkben, és megtapasztaljuk a személyes fejlődést és növekedést. Ezáltal képesek vagyunk elérni az általunk kitűzött célokat és életminőségünk javítását.

Hatékony eszköz

Sokak számára hatékony eszköz lehet az életminőség javításában és a személyes fejlődésben.
Folyamata és hatékonysága nagyban függ az egyéni körülményektől és az alkalmazott módszerektől. Fontos, hogy a folyamatot képzett és tapasztalt szakember vezesse, és hogy a résztvevők biztonságos és támogató környezetben vegyenek részt a folyamatban.

Lehetőséget nyújt az önfejlesztésre, az önismeret mélyítésére, valódi válaszokat kaphatunk a segítségével és javulhat az életminőségünk. Sokak számára hatékony eszköz lehet az élet különböző területein való fejlődésben és növekedésben. Fontos azonban, hogy a családállítást képzett és tapasztalt szakember vezesse, és hogy a résztvevők biztonságos és támogató környezetben vegyenek részt a folyamatban.

Nyitókép: depositphotos

Nagy Edit


Nagy Edit
védőnő, babamasszázs oktató és családi rendszerállító

Elérhetőségeim:
Email: nagyedit@csaladmentor.hu
Honlap: www.csaladmentor.hu/

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
8 tipp szemünk egészségéért tavasszal

8 tipp szemünk egészségéért tavasszal

Aligha akad olyan közöttünk, aki a téli hideg napok után ne várta volna a tavaszi nap melegítő sugarait, ezzel együtt pedig a kerti munkálatokat, a szabadtéri sportokat, játékokat, kirándulásokat. A zöldellő természet, a virágba boruló fák azonban sokaknak egyet jelentenek a tavaszi allergiaszezonnal. Dr. Nagy Angéla, a Budai Szemészeti Központ szemorvosa összeszedte azokat a tanácsokat, amelyek segítségével ebben az időszakban gondoskodhatunk szemünk egészségéről.
A szerkesztő ajánlja