SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Szakbarbár


Szakbarbár
TB szakértő

TB ügyintéző, családtámogatási (családi pótlék, GYES, GYET, anyasági támogatás) és pénzbeli egészségbiztosítási ellátások (táppénz, terhességi gyermekágyi segély, gyed) szakértője.
Mielőtt kérdést teszel fel, kérlek, olvasd el bemutatkozásomnál az alapelveket!

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Második gyermek

Kedves Szakbarbár!

Első gyermekével, várhatóan 2024.07. hónaptól Cseden, majd Gyeden lévő anyuka már most tervezné a másodikat, az lenne a kérdése, hogy hogyan járna a legjobban. Sok éve folyamatos, 8 órás munkaviszonya van, 2024.01. hótól 9-es kódú táppénzen van, 2024.07. hónapban várható első gyermeke születése. Gyed után akár vissza is menne dolgozni, ha ez növelné az ellátást, vagy táppénzre menne, ha már összejött a következő baba, ha az a jobb.
Köszönöm szépen a választ!
A jelenlegi szabályok szerint gyedbe, gyesbe szülés esetén a következő csed és gyed alapja az általános szabályok szerint megállapított összeg és az előző csed alapja közül a magasabb. Általános szabályokból 4 van, attól függ, hogy melyik kerülne alkalmazásra, hogy mi lesz a helyzet ketteske születése előtt. Szerintem egyelőre nyugtassa meg az, hogy kevesebbet semmiképpen sem fog kapni, vagy ugyanannyit, vagy többet fog kapni, mint az első baba után.

Szakbarbár
2024-06-24 11:41:46
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja