SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Prof. Dr. Balázs Csaba


Prof. Dr. Balázs Csaba
Endokrinológus

A Budai Endokrinközpont specialistája "endokrinológia" témakörben
Kérem, tegye fel kérdéseit, készséggel válaszolok Önnek! Bizalmát köszönöm!

Témakörök

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

laktobacillus vakcina, ellenanyag vizsgálat

Kedves Professzor úr!
15-18 éve kaptam egy Gynevac nevű laktobacillus vakcina sorozatot, felborult női flóra okán. Segített.
Eddig egyetlen gyermekünk (pocaklakó)sem maradt meg, lombik kezelésben vagyunk. 2/2 alkalommal maradt el a beágyazódás. A pajzsmirigyemet, cukorháztartásomat beállította, megkaptam Öntől minden tanácsot, ami állapotomban lehetséges.
Mint immunológust kérdezem most. Külföldön zajlik a lombik kezelés, és az orvos még több veszteség után szeretne csak bármilyen vizsgálódást kezdeményezni. Azt tudom, hogy nincsen Döderlein-flórám, de ezzel a nőgyógyászok nem foglalkoznak. És szakirodalmakat olvasva feltehető, hogyha ez nincsen, a méh mikrobiális világa is negatívan lehet érintett. Felmerült bennem, hogy ha már a Gynevac, a magyar találmány nem is elérhető, de egy utód készítmény, a Gynatren igen, és behozzák recept fejében Németországból.
EGy mikrobiológussal beszélve azt tanácsolta, hogy érdemesnek látná a Gynevac-ban található bacillusok ismeretében célzott ellenanyag szintet nézetni, mielőtt bármilyen vakcinát adna bárki újra.
Tudna abban segíteni, hogy milyen antitestet érdemes ilyenkor vizsgáltatni ? LAktobacillusok , amik felhasználásával készült a vakcina, a 15,34,79,84,127.számú törzsek.
Köszönöm szépen, válaszát várva, Szilvia
Tisztelt Szilvia!

Sajnos a nőgyógyászok valóban nem foglalkoznak ezzel a kérdéssel, s ha ezt más teszi meg, akkor szexuális molesztálással vádolják meg.. (utalok ezen a honlapon leírottakra!).Tekintettel a leírottakra és az előzményekre az immunizálás jó választás lehet, mert a korábbinak a hatása valószínüleg már nem elegendő. A Gynevac (vagy Gynatren)vakcinával történő alapimmunizálás 5 adagos oltási séma szerint zajlik.A vakcinából 7-14 (optimálisan 10) napos időközönként 1 ml-t adnak mélyen a farizomba. Az alapimmunizáció hatása átlagosan egy évig tart. Szükség esetén 1-2 havonta emlékeztető oltás (1-1 ml vakcina) adható, illetve a kúra félévenként megismételhető. Temészetesen tisztázni kellene az immunológiai státuszt, NK és uNK sejtek aktivitását (ezekről korábban írtam). A korábbiakban javasolt diétát vegye figyelembe!
Jó egészséget és sok sikert kívánok, tisztelettel:


Prof. Dr. Balázs Csaba
2024-09-13 18:10:48
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja