SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Jánosi Valéria


Jánosi Valéria
Párkapcsolati coach, válási és kamasz mediátor, mentálhigiénés szakember

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-30/622-67-99
E-mail: valijanosi@gmail.com
Honlap: https://mukodoparkapcsolat.hu/

Témakörök

összes téma      apa     ellennevelés     iskolaváltás     iskoltai bántalmazás     kamasz     szerelem     válás     zárkózott kamasz  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

15 éves kanasz fiú

Üdvözlöm Kedves Valéria !
A facebookon a kamaszt nevelek csoportban ajánlották Önt.
15 éves nagyobbik fiammal vannak a kamaszkoron kívül is problémák. Teljesen tanácstalan és elkeseredett vagyok. Most kezdte a technikumot , reménykedtem hogy új gyerekek és változni fog. Egyszerűen senkivel nem beszélget, az iskolába nem visz inni és ennivalót sem. 7.10 kor indul itthonról és vagy 3kor vagy 4kor ér haza. Mikor 6 éves volt akkor az apukájával megromlott a kapcsolatom. Édesapa az utóbbi 1 évben nem sűrűn látogatja a fiúkat. Peti sajnos a családi programokra sem jön el velünk, teljesen bezárkozott. Általános iskolában is voltak ilyen problémák, ott viszont volt egy barátja akivel tanítási szünetekben legalább elbeszélgetett. Viszont ha az a fiú nem ment valamiért iskolában , ő sem volt hajlandó.
Ma felkerestem a jelenlegi iskolát ,nagyon kedvesek voltak. Igéretet kaptam hogy az osztályfőnók keresni fog.
Voltam többször családsegítő szolgálatnál ez ügyben, de sajnos Peti nem jön el velem.
Ott azt mondták hogy így sajnos nem tudnak segíteni.
Köszönöm szépen válaszát Polgár Rita
Kedves Rita!

Számtalan kérdés merült fel bennem.
Ha Petit megkérdeznénk, hogy van, ő mit mondana? Lehet, hogy ő így jól érzi magát, és most épp arra van szüksége, hogy befelé dolgozzon? Tanul? Alszik rendesen? Ha hazaér, eszik? Gépezik?

Nagyon nehéz ennyire kevés információból bármit is mondani. Ha az ön helyében lennék, megpróbálnék beszélgetni vele, amikor éppen lehet. Közös vacsora közben, valamilyen közös tevékenység során. Elmondanám neki, hogy mennyire aggódok érte, és megkérdezném, hogy szüksége van-e segítségre. Mindenképp megpróbálnám rávenni, hogy menjünk el pszichológushoz. Ha nem akar, jó lenne kideríteni, miért nem. Milyen fantáziái, félelmei vannak a segítőkkel kapcsolatban?
Sajnos úgy nem tudja elvinni szakemberhez, ha ő nem akar menni.
Ebben az esetben, lehet, hogy érdemes lenne önnek elmenni egy szakemberhez, hogy átbeszéljék, mennyire alaposak az ön aggodalmai, mit tud tenni ebben a helyzetben.
Nagyon nem könnyű egy zárkózott kamaszt szólásra bírni, sok-sok kitartást és türelmet kívánok önnek.

Jánosi Valéria
2024-10-14 16:49:06
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja