SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Dr. Elek Csaba


Dr. Elek Csaba
Általános orvos, szülész-nőgyógyász szakorvos, humángenetikus, epidemiológus, diabetológus, farmakológus, homeopata orvos

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Terheléses vércukor

Tisztelt Doktor Úr!
26 hetes kismama vagyok. Múlt héten voltam terheléses vércukor vizsgálaton, ahol igen ijesztő lett az eredmény. A 0 perces éhgyomri 4,6 mmol/L , a 60 perces 10 mmol/L , a 120 perces pedig 4,2 mmol/L lett. Korábban volt egy előrehozott terhelés is, ott csak 2 pontos értéket néztek , ahol beeső volt a vércukrom. Ez a mostani , 3 pontos eredménynél még a beesés mértéke nem is lenne vészes, viszont a 60 perces értékem nagyon magas.
Természetesen megyek vissza szakrendelésre is , addig viszont érdeklődni szeretnék , hogy ez a kiugró 1 órás cukorérték ( ha tegyük fel, végig a terhességem alatt fennállt) ha csak mostantól lesz kezelve ( diétával pl) mennyiben károsíthatta eddig a babám egészségét?
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Asszonyom! Az értékelés szempontjából a 60 perces nem számít, nem is szoktuk mérni. Egyetlen követelmény, hogy ne érje el a 11.1 mmol/l szintet. Itt nem érte el. Az első, éhgyomri értéknek 6 alatt kell lennie, a 120 perces meg nem lehet nagyobb 7.8-nál. Az Ön cukorérzékenysége teljesen egészséges.



Dr. Elek Csaba
2024-06-03 09:47:52
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja