SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kisgyerekes bérlet

Családinet [cikkei] - 2013-09-24
A Budapest Főváros Közgyűlés 27/2008 (IV.30.) számú rendelete alapján 2008. augusztus 26-án pénztárnyitástól kezdik meg a kisgyerekesek számára létrehozott bérletet-igazolványt kiállítani, valamint a bérletszelvényeket a BKV Zrt. pénztáraiban értékesíteni, de az érvényesség legkorábbi kezdő dátuma 2008. szeptember 1. lehet.
Kisgyerekes bérlet

Bérletigazolvány kiadásának feltételei

A kisgyerekes havi bérlet igénybevételére jogosult a lakcímet igazoló hatósági igazolvány szerint budapesti lakcímmel rendelkező személy, aki gyermekgondozási segély (GYES), vagy gyermeknevelési támogatás (GYET) folyósításában részesül.
A kisgyerekes bérletre való jogosultságot a juttatásokról a kifizető helytől kapott eredeti igazolás vagy megállapító határozat bemutatásával lehet igazolni, amely nem lehet 6 hónapnál régebbi. A BKV Zrt. pénztáraiban a jogosultak számára „kisgyerekes” bérletigazolványt kell kiállítani.

2013. január 1-jével változott a kisgyerekes bérletigazolványok használata.
Ezen időponttól kezdődően már csak legfeljebb 6 hónapra érvényesíthetők, szemben a korábbi 1 éves maximális időtartammal. Az a szabály, miszerint az igazolások, határozatok a kiállításuk keltétől számított 6 hónapon belül mutathatók be kisgyerekes bérletigazolvány érvényesítésére, változatlan.


A meghosszabbított érvényesség is legfeljebb a juttatás folyósításának időtartamáig terjedhet. A „kisgyerekes” bérletigazolvány kiállításának díja a többi bérletigazolványéval megegyezően 250 Ft.
A kisgyerekes bérletigazolvány annak lejárata után, ha az abban használt kisgyerekes bérletszelvény érvényességének kezdő napja a bérletigazolvány lejárati dátumánál régebbi, vagy legfeljebb azzal azonos, a bérletszelvény érvényességének végéig még jogszerűen használható.
Az utas részére elkészítésre kerülő kisgyerekes bérletigazolványok már az új típusú bérletigazolványok, azonban elkészítésükre ugyanazon szabályok az érvényesek, mint a többi bérletigazolvány elkészítésére. (3,5 x 4,5 cm-es személyi igazolvány méretű fotó, vagy jó minőségű fotópapírra nyomtatott fénykép helyezhető fel fóliázásos ragasztással, érvényesség megjelölésével.)

Bérletszelvény

Az összvonalas kisgyerekes bérletszelvény 3850 Ft-ba kerül (Áfával). A használójának a bérletszelvényre rá kell írni a bérletigazolvány sorszámát, csak így ad jogot az érvényes utazásra. A bérletszelvény érvényessége megegyezik a csúszó érvényesség - havi típusú bérletek érvényességével.

Kép: Digitalart, Freedigitalphotos.net

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

A 13 éves Áront a baleset után sikerült újraéleszteni, ám pár nap múlva életét vesztette. Édesanyja elmondta a híradónak: a kisfiú napok óta másról sem beszélt, annyira várta az iskolai kirándulást.
A kóros soványság továbbra is elvárás a divatszakmában

A kóros soványság továbbra is elvárás a divatszakmában

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. "plusz méretes", azaz "test pozitív" divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.
8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

A baleset során hatan könnyebben megsérültek, őket kórházba szállították.
3 éves, tündéri kislány tűnt el Budapesten

3 éves, tündéri kislány tűnt el Budapesten

Fonseca Lily átlagos testalkatú, hosszú, világosbarna hajú, barna szemű kislány, a XVII. kerületből tűnt el. A rendőrség azt kéri, hogy akinek van információja a kislány tartózkodási helyéről, az jelentkezzen.
A szerkesztő ajánlja