SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A munka világa

Családinet [cikkei] - 2018-04-09
 [X]

Gondolkodj NAGYBAN! - könyv részlet.
A munka világa

Igen. Ez a világ a munkáról szól. Megfigyelted?

Innen van pénzed. Ez által kapsz elismerést. Innen lesz önbecsülésed. Sőt! Az öröm nagy része is innen származik.

Ha kerülöd a munkát, próbálod megúszni a dolgot és így tovább… Mi történik? Nos. Látszólag lesz időd. De. Örömteli-e? Általában nem. Tétlen, unalmas. És jó eséllyel másokat is lassítani fogsz.

De fogjuk meg a másik oldalról! Emlékezz vissza. Gyerünk, emlékezz csak vissza! Mikor voltál igazán boldog? Igazán lelkes? Igazán élettel teli? Na? Megvan?

Pontosan! Amikor létrehoztál valamit! Amikor alkottál valami értékeset. Vagy túlnyomtál egy közel lehetetlen helyzetet. Megvan az érzés?

Igen. Ez is a munka. És valójában… Ez alapvetően a munka! Alkotás. Teremtés. Hatás létrehozása. Önmagad megvalósítása.

Tehát a munka fontos. De van itt egy csavar! Mi is ez? A munka lehet az a dolog, ami ÉLŐVÉ tesz Téged. De! A munka lehet az is, ami rabszolgává tesz!

Hogyan is van ez? Máris megérted! Képzeld el a munkát egy vonalként. Mint egy áramlási vonal. Vagy mint egy futószalag. Megvan? Elindul. Végigmegy lépéseken. És a végén van egy végeredmény. Ez lehet egy könyv. Lehet egy film. De akár lehet egy profin levágott haj is.

Tehát munka egy áramlás. De itt a kérdés… Te vajon a vonal alatt vagy? Vagy felette? Lehetsz a munka szintje alatt. És lehetsz felette is. Mit is jelent ez? Vizsgáljuk meg!

Az egész történet az ókorban kezdődött. Ekkor alakultak ki az első civilizációk. És mi volt a civilizáció alapvető építő eleme? Na? Kitalálod? Igen. A munka volt az. Mindenki előállított valami értéket. Aztán ezt kicserélték egymással. És ez kezdetben jól is ment. De aztán történt valami…

Talán már Te is megfigyelted. Az emberiségnek egy kisebb százaléka nem akarja, hogy a dolgok jól menjenek. Ha olvasod ezt a könyvet, akkor Te nem tartozol közéjük. De sajnos vannak néhányan. Félnek attól, ha az emberek megerősödnek. Ezért egyetlen megoldásuk van… Lent tartani őket!

Léteztek az ókorban. Léteztek a középkorban. Léteztek Ázsiában, Európában, Amerikában. És igen. Itt és most is léteznek a mi társadalmunkban. Emiatt érezheted azt, hogy az élet reményetelen. Vagy hogy kicsi vagy, és nem érhetsz el sokat. Vagy hogy másoknak sikerülhet, de Neked nem igazán. Hadd biztosítsalak! Nagy erő van benned! Hatalmas dolgokat tudsz létrehozni. Egy dolog miatt nem tudod megtenni… Miért is? Mert lent tartanak. A gazdaság állapota nem véletlen. A társadalom állapota nem véletlen. A rossz állapotok nem véletlenek. Vannak, akik azt akarják, hogy így legyen.

Nézzünk erre egy példát! A bankok működése. Rengeteg hitel, rengeteg pénz. Mit okoz mindez? Vásárolni fogsz. Igaz? De itt a trükk! Ez olyan pénz, amit még nem termeltél meg!

Önmagában a bankokkal, a hitellel, a kölcsönökkel nincs baj. Sőt! Nagy segítség is lehet. De ahogyan jelenleg használva vannak ezek, az más!

Minél több olyan pénzt kapsz, amit még nem termeltél meg, annál kevésbé fogsz termelni! Megfigyelted?

Képzeld csak el. Van egy jól termelő fickó. Reggel időben kel, keményen dolgozik, nagyokat alkot. Jól is keres vele. Aztán! Kezdj el adni neki fokozatosan pénzt. Először csak havonta néhány százezret. Aztán havi több százezret. És így tovább. Fokozatosan halmozd el pénzzel. De! Mindezt tedd úgy, hogy nem dolgozott meg érte. Tudod, csak afféle ajándékba vagy ilyesmi. Mi fog történni? Igen. Megdöbbentő a helyzet! A fickó le fog csúszni! Kevesebbet fog dolgozni. Hiszen amúgy is megvan a pénz, nem igaz? Elront dolgokat. Nemigen javítja ki. Sőt. Talán még elkezd drogozni is. Miért? Mert többé nem játszma neki az élet. Van bőven pénze. De nem kell érte semmit sem tenni. Lelassul. És jó eséllyel boldogtalan lesz.

Vizsgáljuk hát meg ismét! Mit okoz a rengeteg hitel? Igen. Igen! Azt, hogy kevésébé legyél aktív. Vegyél több TV-t. Nézz TV-t. Szórakozz. Pihenj.

És igen. Aztán következik az érem másik oldala! Vissza kell fizetned az adósságod. De. Örömteli lesz-e ez a munka? És mi lesz a végeredmény?

És igen. Itt van a hatalmas különbség! Mi a végeredmény? Nos. A végeredmény az, hogy nem leszel megbüntetve, ha dolgozol. Igaz? Nem jönnek a behajtók. Nem adják el a házadat, stb. A munka végeredménye mindössze ennyi. Nem kapsz büntetést. Hmm. Gyanúsan hangzik… Régen a rabszolgákat kezelték így, nem igaz? Ha dolgoztak, nem kaptak büntetést. Ha nem dolgoztak, megbüntették őket.

Oké. Nézzük hát a másik oldalt. Emlékezz a fejezet elejére! A munka önmegvalósítás. A munka öröm. A munka alkotás és teremtés. De! Sajnos vagy nem sajnos… Egy olyan társadalomban élsz, ahol nem mindenki jó szándékú. És az a helyzet, hogy ha nem ismered a játékszabályokat, akkor bele fogsz lépni a csapdákba.

És igen. Akkor a legfőbb dolog, ami összetartja a társadalmat, ami örömet okoz, ami éltet, amivel meg tudod valósítani önmmagadat - azaz a munkád - le fog csúszni! Rabszolgaság lesz. Büntetés lesz. És utálni fogod!

Egy picit lessünk be a színfalak mögé. Ha a munkáddal - vagy pontosabban a rabszolgaságoddal - vagy elfoglalva, fog-e bárki a dolgok megváltoztatásán gondolkodni? Ha épp a kajára termeled meg a pénzt. Vagy próbálod kifizetni a számlákat. Vagy a lakbért. És megszakadsz a munkádban, mert nem szereted. Vagy csak rettenetesen nehéz csinálni. Ha dög fáradt vagy estére, és örülsz, ha leülhetsz a TV elé. Vagy néhány órát elhülyéskedsz az interneten vagy a facebook-on, mert kell a kikapcsolódás. Vajon. Lesz-e energiád vagy szándékod bármin változtatni?

Nem. Nem lesz. Ha a munkádon - vagy rabszolgaságodon - van minden figyelmed, ha folyamatosan gondokat okoznak a pénzügyi dolgok, nem marad semmi időd. Ráadásul még a pároddal is összeveszel rendszeresen ezek miatt. Fog-e bárki igazán gondolkodni? Megváltoztani dolgokat? Óh nem. Nem fog. Nagy eséllyel csöndben fogsz maradni. És örülsz, ha időnként kicsit pihenhetsz.

Jólvan hát. Kicsit foglaljuk össze ezt a képet! A munka egy áramlás. Egy vonal. Egy folyamat. Aminek a végén megjelenik egy eredmény. De! Te személy szerint két helyen lehetsz! Vagy a munka szintje alatt működsz…

És általában itt vannak az emberek Tudod. Jön a délután. Elejtik a tollat pontban 16.30-kor, és rohannak haza. Talán nálad nem ilyen rossz a helyzet.

Mindenesetre két dolog van. Működhetsz a munka szintje alatt. És akkor bizony a munka teremt Téged. És nem Te a munkát!

A munkád kényszerít. Rádnehezedik. Leterhel. És így tovább. És Te mi akarsz? Bizony! Elkerülni. Elmenekülni. Sőt, talán próbálsz elbújni is előle. Nos, itt a rossz hír. Ami egyben a jó hír is. A kivezető út, ami a csapdából kivezet, ami a nehézségekből kivezet, ami a rabszolgaságból kivezet…

Igen, az pont ebbe az irányba van! A kivezető út a MUNKÁN ÁT vezet! Bizony. Meg kell szeretned a munkád. Vagy olyan munkát kell csinálnod, amit szeretsz. Nincs más út.

És igen. Az előbb említettem, hogy két dolog van. Az egyik, a munka szintje ALATT működni. Ez rabszolgaság, ez a szenvedés. A másik pedig a munka szintje FELETT működni. Ez a siker. Ez az önmegvalósítás. És hát, valljuk csak be… Ez az élet. Az öröm forrása. A sok pénz forrása. És valószínűleg minden olyan dolog forrása, amire valaha is vágytál.

Íme hát a térkép:

3. SIKER

2. MUNKA

1. RABSZOLGASÁG

Látod hát? A munka alapvetően energia áramlás. Nem más. Pusztán energiák áramoltatása. A kérdés a következő! Ki vagy mi irányít? Az energia Téged? A munka Téged? Ha utálod a munkád, ha próbálod elkerüli, ha nem szereted… Akkor nyilván ő az erősebb, és nem Te irányítasz. Igaz?

Vagy Te irányítod az energiát? És Te irányítod a munkát? És felette álsz. Ez a másik lehetőség. Nincs több! Vagy a munka szintje alatt működsz. És akkor rabszolga vagy. Vagy a munka szintje felett működsz. És akkor szereted a munkád! És itt található az öröm, az önmegvalósítás, az alkotás. És bizony itt van a sok pénz és a siker is. Látod?

Kérlek, nézz mégegyszer a térképre! A kivezető út a munkán keresztül vezet! Azon keresztül, hogy megszereted vagy olyat találsz, amit szeretsz. És ez elérhető. És valójában ez az egyetlen működőképes megoldás.

A felhők alatt mindig vihar van. És sötétség. És reménytelenség. És talán okos dolog behúzódni egy lyukba. Mert ott legalább nem esik. De az nem élet…

Talán egy viharban a legijesztőbb maga a vihar forrása! A felhők, a villámlás. De. Ez a kivezető út! A felhőkön és villámokon keresztül. És felette süt a nap. És ragyog az ég. És talán még valami szépet is találsz alul a felhőkben.

A kivezető út a munkán keresztül vezet. És ha el akarod hagyni a munka világát, ha meg akarsz szabadulni a munkától… Akkor egyetlen utad van! Tudod. Nem lefelé, bele a lyukakba. Az csak az örök rabszolgaságod okozza. Hanem felfelé! A munkától való megszabadulás magán a MUNKÁN KERESZTÜL vezet! Jó mi?

Járd hát végig az utat. És fedezd fel a hazugság mögötti igazságot! Hogy a munka öröm, önmegvalósítás, életteliség. A könyv segíteni fog, hogy hogyan.

Folytatás... gondolkodj-nagyban.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

A 13 éves Áront a baleset után sikerült újraéleszteni, ám pár nap múlva életét vesztette. Édesanyja elmondta a híradónak: a kisfiú napok óta másról sem beszélt, annyira várta az iskolai kirándulást.
A kóros soványság továbbra is elvárás a divatszakmában

A kóros soványság továbbra is elvárás a divatszakmában

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. "plusz méretes", azaz "test pozitív" divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.
8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

A baleset során hatan könnyebben megsérültek, őket kórházba szállították.
3 éves, tündéri kislány tűnt el Budapesten

3 éves, tündéri kislány tűnt el Budapesten

Fonseca Lily átlagos testalkatú, hosszú, világosbarna hajú, barna szemű kislány, a XVII. kerületből tűnt el. A rendőrség azt kéri, hogy akinek van információja a kislány tartózkodási helyéről, az jelentkezzen.
A szerkesztő ajánlja