SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A családi megtakarítást már fiatal korban meg kell kezdeni...

Lőrincz István [cikkei] - 2009-10-28
Nyugdíj-előgondoskodás ÖTSZÖRÖS INFLÁCIÓVÉDELEMMEL!

Hogy életünk alkonyát biztonságban tudjuk eltölteni, szükség van a helyes előgondoskodásra. Számos előgondoskodási koncepcióból lehet választani, azonban igen kevés kínálja a megfelelő rugalmasságot és a vásárlóerő biztosítását.
A családi megtakarítást már fiatal korban meg kell kezdeni...

Az inflációtól való félelmet és a vagyon ebből eredő elolvadását nem is lehet tagadni. A félelem java része a masszív alacsony kamatú likviditási injekcióra és a bankjegynyomó gépek beindítására vezethető vissza, melyek a pénz mennyiségét jelentős mértékben növelik. Szakértők szerint a növekvő pénzmennyiség hosszú távon az inflációs hányad emelkedésének veszélyét hozza magával. Az utóbbi aztán a pénz elértéktelenedéséhez vezet és veszélyezteti a vagyont.
 
A helyes és rugalmas befektetéssel azonban az ember a jövőben is megfelelően
van felfegyverkezve a magas inflációval szemben. Aki a pénzét például olyan tárgyi értékekbe fekteti, melyek ára emelkedően hat, az hasznot tud húzni a növekvő árakból és nem kell félnie az inflációtól. Az életfenntartási költségek erőteljes növekedésének okozói egyrészről a nyersanyagok. Ezek ára folyamatosan emelkedik, ha a pénz mennyisége növekszik a piacon. A befektetőknél még mindig a nemesfémek, főleg az arany az, ami az áremelkedések biztosításaként érvényesül. A nyomdai gépek dolgoznak, az arany azonban limitált marad.
 
Egy másik lehetőség cégekben történő részesedés. A részvényesek a cég és az ahhoz tartozó tárgyi értékek társtulajdonosai. Azáltal hogy a növekvő árak az ügyfelek felé áthárításra kerülnek, a cégekből történő részesedések a kívánt védelmet kínálják.
 
Harmadsorban az ingatlanba történő befektetés egy további befektetési variáció. A föld és telek olyan, ami még alacsonyabb értékingadozásoknak van kitéve. A bérleti díj bevételek legalább az árak alakulásával vannak összekötve, tehát az inflációval növekszenek. Továbbá a szakértők is növekvő
telek és föld utáni érdeklődéssel számolnak a lakosság növekedésének emelkedésével.
 
Negyedsorban vannak még az inflációval veszélyeztetett kötvények mellett inflációtól védett kötvények is. A befektetők ugyan csak egy alacsonyabb éves kamatot kapnak. A kötvény névértéke azonban, mely az állam által kerül kiadásra, az infláció alakulásához kerül hozzáigazításra. A hozzáigazított névértéhez kerül még kifizetésre az éves bonusz. A futamidő végén a takarékoskodók megkapják az emelt névértéket az inflációkiegyenlítéssel.
Ötödik lehetőség: alternatív befektetés. Ezek már túllépik a klasszikus pénzbefektetést és megpróbálnak a piac bármilyen alakulása esetén, tehát csökkenő piacok esetén is nyereséget elérni. Ideális keverék minden portfólió számára.
 
A legfontosabb a befektetés széles körű bontása és főleg tárgyi értékekbe történő elhelyezése. Aki részvényekbe, ingatlanokba, nyersanyagba fektet és mindezek mellett még egy kis készpéntz is tart, hogy reagálni tudjon, annak nem kell félnie. Az infláció a tartósan értékálló tárgyi értékeket nem érinti.
 
A vagyon különböző befektetési osztályokra történő felosztását multi-asset-stratégiának (multi- eszköz-stratégia) nevezzük.
 
Ezt, a több befektetési osztályba történő befektetés ötletét követi a Success flexible (rugalmas), melyet vezető életbiztosítók forgalmaznak a Marketing Beratung International FirstPension Expert-jének PrivateBrokerein keresztül.
A Marketing Beratung International ezen szolgáltatásait, mint FirstPension Expert már több Közép-Európai ország nyugdíjreformja alkalmával is bizonyította. A PrivateBroker-k így a nyugdíj-előgondoskodás szakértői. Az ügyfelek már alacsony havi díjjal, de esetleges egyszeri befizetésekkel is
élvezhetik ezen ötszörös vásárlóerő védelem hasznát.
 
Az előgondoskodni szándékozók lényeges előnye abban a lehetőségben rejlik, hogy több piacon egyidejűleg rendelkezhetnek befektetéssel, anélkül hogy saját magunknak kéne meghatározniuk a befektetés helyes időpontját. Így az alapok a pénz felmerülő elértéktelenedésének (inflációnak) ellen tudnak tartani, azáltal hogy a legnagyobb inflációs haszonnal bíró befektetések kerülnek kiválasztásra. A megfelelő befektetési forma megfelelő időpontban történő kiválasztása ezáltal központi jelentőséget kap.
 
Ezen ötszörös stratégia egyik szakértője a C-QUADRAT – the fund company, egy európai szinten tevékenykedő, független befektetési  menedzser. A céget 1991-ben alapították, 2003. óta rendelkezik egy bankengedéllyel bíró saját tőkebefektetési társasággal és 2006. óta a frankfurti értékpapírtőzsdén is jegyzik. A Success felxible (rugalmas) főleg azon befektetők számára került létrehozásra, és alapok alapjaként megvalósításra, aki nem szeretnének nagy kockázatot vállalni. A modell befektetési világa átfogja a kötvényeket, részvényeket, alternatív stratégiákat, ingatlanokat, nyersanyagokat és pénzpiac eszközöket. Az elmúlt év legnagyobb veszteségei így elkerülhetők voltak. A terméket továbbá több Rating Agentur (értékelő ügynökség) is csúcs helyezéssel tüntette ki. Így aztán az olyan neves Rating társaságok is, mint a Morningstar és a Lipper ezen év áprilisának végén öt csillaggal, illetve az úgynevezett „Leader-Status“-szal (vezető helyezéssel) illették a terméket – ez a legjobb értékelésnek felel meg.


 
Hogyan is néz ki akkor a megtakarítási képlet? A hetente kiadott jelzések határozzák meg az aktuális súlyozást. Ebben szerepet játszanak úgy a népgazdasági adatok, mint pénzügyi matematikai jelzőszámok is. A modell nagy előnye a piac aktuális mozgásaira történő gyors és rugalmas reagálás.
 
A Success flexible (rugalmas) célkitűzése, hogy bármely piaci szakaszban a lehető legjobb összeállítást hozza létre. A veszteségeket mindeközben a
lehető legalacsonyabban tartva.
 
A Success flexible (rugalmas) kiadása (2004.08.16) óta az aktuális fordulónapig (2009.06.23) 29.64 %-os értékfejlődést ért el, mely éves 5,49%
hozamnak felel meg.
 
Összefoglalva elmondható, hogy a piaci helyzetnek megfelelően az optimális befektetési osztályok a nyugdíj-előgondoskodás integrált inflációvédelmével vannak kombinálva.
 
Az alapot ezért az osztrák 2009-es Alapok díjával tüntették ki, mint kategóriájának legjobb alapját! ( www.mbi.eu )
 
 
FONTOS TUDNI!!!!!
 
 
Minden kedves ScienNet Törzsvásárló, aki a lenti elérhetőségen keresztül igényli szolgáltatásainkat, a mindenkori aktuális jutalékunk 25 %-ának visszatérítésére jogosult a ScienNet - Rendszerének szabályai szerint!
A fentiek kizárólag az újonnan megkötött szerződésekre és azon leendő ügyfeleinkre vonatkoznak, akik a ScienNet-Rendszeren keresztül ismerkedtek meg elsőként az MBI-vel.
 
További információk:
Lőrincz István
mobil: +36 30 2694950

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

A 13 éves Áront a baleset után sikerült újraéleszteni, ám pár nap múlva életét vesztette. Édesanyja elmondta a híradónak: a kisfiú napok óta másról sem beszélt, annyira várta az iskolai kirándulást.
A kóros soványság továbbra is elvárás a divatszakmában

A kóros soványság továbbra is elvárás a divatszakmában

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. "plusz méretes", azaz "test pozitív" divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.
8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

A baleset során hatan könnyebben megsérültek, őket kórházba szállították.
3 éves, tündéri kislány tűnt el Budapesten

3 éves, tündéri kislány tűnt el Budapesten

Fonseca Lily átlagos testalkatú, hosszú, világosbarna hajú, barna szemű kislány, a XVII. kerületből tűnt el. A rendőrség azt kéri, hogy akinek van információja a kislány tartózkodási helyéről, az jelentkezzen.
A szerkesztő ajánlja