SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A Nemzeti Filharmonikusok Operabérlete - Szenvedélyes operák a Nemzeti Filharmonikusok új évadában

Családinet [cikkei] - 2024-06-05
A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar 2024/2025-ös évad koncertjei a korábbi évekhez hasonlóan bejárják a hangversenyrepertoár valamennyi fejezetét, tallózva régi és új között.
A Nemzeti Filharmonikusok Operabérlete - Szenvedélyes operák a Nemzeti Filharmonikusok új évadában

A Nemzeti Filharmonikusok műsorpolitikájának szerves alkotóeleme, hogy a zenekar és a kórus minden évadban több operaprodukciót is kínál közönségének. Az Opera bérlet a zenés színpad szerelmeseit hívja a koncertterembe, hogy torokszorító drámák tanúi lehessenek és gyönyörű énekhangokat hallgathassanak. Az Operabérlet előadásai között jól ismert, népszerű és felfedezésre váró ritkaságok egyaránt megtalálhatók.

Novemberben Bellini A kalóz című koncertszerű operaelőadása igazán fordulatos cselekménnyel bír. A történet a XIII. századi Szicíliában játszódik. Gualtiero koholt vádakkal száműzött, majd kalózzá lett gróf. Egykori szerelmese, Imogene arra kényszerül, hogy – börtönbe vetett apját ezzel mentve meg – éppen választottja ellenségéhez, Ernestóhoz menjen feleségül. Ebből az alapkonfliktusból bomlik ki a fordulatos, érzelmekben és indulatokban gazdag drámai cselekmény. Bellini művének szerepeit nemzetközi szólistagárda alakítja. A két főszerepet Kolonits Klára és Paolo Fanale alakítja, Ernesto szólamában Alexey Bogdanchikov lép színpadra. A koncertszerű előadást Dinyés Dániel vezényli.

A februári Operabérlet nézői egy igazi zenetörténeti kincset láthatnak. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar az újrafelfedezés szándékával, lemezfelvétellel összekapcsolva viszi közönség elé a „Francia opera” sorozat részeként, a Palazzetto Bru Zane-nal együttműködésben Ambroise Thomas Psyché című háromfelvonásos operáját. Thomas az önnön szépségének áldozatául eső Psyché, és az őt megmenteni szándékozó Érosz mitológiai történetét zenésítette meg. A Vashegyi György vezényelte produkció nemzetközi szólistagárdájában világhírű énekesek alakítják a Thomas-opera szerepeit.

Nemzeti Énekkar

Májusban az operairodalom egyik legnépszerűbb alkotása kerül színpadra. A Gozzi meséjét feldolgozó Turandot Puccini utolsó műve. A háromfelvonásos opera középpontjában a mese- és mítoszvilág ősi fogalmai és jelképei állnak. Ezek egyike a sorsdöntő találós kérdés, a másik a név titka. A címszerepet az ukrán szoprán, Oksana Dyka alakítja, Kalaf herceg megszemélyesítőjeként a dél-koreai tenor, Alfred Kim énekli a híres Nessun dorma áriát, Liu önfeláldozó lényét az olasz szoprán, Selene Zanetti jeleníti meg, míg a többi szólamot kiváló magyar művészek kapják: Gábor Géza, Kelemen Zoltán, Varga Donát, Megyesi Zoltán, Kálmán László és Gáspár István. Carlo Montanaro személyében az olasz opera specialistája lép a karmesteri pulpitusra.

Fotók: Csibi Szilvia

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

A 13 éves Áront a baleset után sikerült újraéleszteni, ám pár nap múlva életét vesztette. Édesanyja elmondta a híradónak: a kisfiú napok óta másról sem beszélt, annyira várta az iskolai kirándulást.
8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

A baleset során hatan könnyebben megsérültek, őket kórházba szállították.
3 éves, tündéri kislány tűnt el Budapesten

3 éves, tündéri kislány tűnt el Budapesten

Fonseca Lily átlagos testalkatú, hosszú, világosbarna hajú, barna szemű kislány, a XVII. kerületből tűnt el. A rendőrség azt kéri, hogy akinek van információja a kislány tartózkodási helyéről, az jelentkezzen.
Tények és tévhitek a kullancs helyes eltávolításáról - VIDEÓVAL

Tények és tévhitek a kullancs helyes eltávolításáról - VIDEÓVAL

A kullancsok csaknem háromszáz betegséget terjesztenek, ám ezek közül az emberre csak néhány veszélyes. Hazánkban a két leggyakoribb a Lyme-kór és a vírusos agyvelő-, agyhártyagyulladás. Ezek elkerülése érdekében fontos, hogy a kullancscsípés esetén mielőbb távolítsuk el a vérszívót. A Semmelweis Egyetem oktatóvideója ehhez nyújt segítséget.
A szerkesztő ajánlja