SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Játékszüret - Családi Nap a Várkert Bazárban

Családinet [cikkei] - 2023-10-17
 [X]

Kihagyhatatlan szórakoztató családi programokkal, ingyenes játékokkal, őszi kézműves foglalkozásokkal, tündérekkel és erdei manókkal várjuk a kicsiket és a nagyokat a Várkert Bazárban reggel 10 órától 17 óráig október 28-án. Az elvarázsolt erdő iskolájában különleges interaktív környezetóra, Képrejtvényes tündérsziget, Manó tesi, és még Erdei memóriajáték is lesz. Az esemény regisztrációhoz kötött.
Játékszüret - Családi Nap a Várkert Bazárban

A családi napon belépőjeggyel látogatható programok is várják az érdeklődőket, 11 órakor kezdődik a Klasszikusok kicsiknek és nagyoknak – Hangszersimogató, amely a zene varázslatos világához visz közelebb játékos formában. Az eseményen minden résztvevő megszólaltathat majd különböző hangszereket. Választ kaphatunk a hangszerekkel és az emberi hanggal kapcsolat érdekes kérdésekre is, például arra, miért van a csellónak nyaka, teste, sőt lelke is; vagy arra, hány húrja van egy hárfának, és mire valók rajta a pedálok; de kiderül az is, hány fajta trombita létezik, sőt megfejtjük azt is, hogyan lehetséges az, hogy egyetlen énekes egy egész zenekarral együtt is jól hallható. A Hangszersimogatón közreműködik: Bábel Klára - a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának szólóhárfása, Bojta Zsuzsanna - Bach Mindenkinek Fesztiváldíjas énekművész, Demeniv Mihály - harmonikaművész, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium tanára, Horváth Bence - a Magyar Állami Operaház szólótrombitása, Miskolczi Anita - a Magyar Állami Operaház csellóművésze.

Hangszersimogató

Délután két izgalmas előadást is megnézhetnek a gyerekek. 13 órakor kezdődik „A kerek kő” című magyar népmesén alapuló bábjáték, amely a szegény halász történetét dolgozza fel, aki a kifogott halak helyett csak egy nagy kerek követ visz haza az éhes családjának. Mégis, vagyis éppen ezért aztán minden jóra fordul, a végére még kapzsi bátyjával is békét köt. A népmesét Nyáry Detti és Tűzkő Sándor dramatizálta bábjátékként.

Játékszüret

16 órakor a Nefelejcs bábszínház Kippkopp és Tipptopp című előadása látható majd. Marék Veronika népszerű gyerekmeséje Tipptopp, a gesztenyelány izgalmas és vidám őszi kalandjait mutatja be.

Kippkopp és Tipptopp

Egész napos ingyenes programok: https://varkertbazar.hu/esemenyek/jatekszuret-csaladi-nap

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Hogyan segíthetünk a gyermekünknek, ha azt gyanítjuk, hogy bántalmazás, zaklatás áldozata lett?

Hogyan segíthetünk a gyermekünknek, ha azt gyanítjuk, hogy bántalmazás, zaklatás áldozata lett?

A szülő egyszer csak elkezdi érezni, hogy valami nincs rendben. A gyerek minden nap úgy indul el az iskolába, mint aki poklot készül járni. Rémálmai vannak, reggel karikás szemekkel ébred, fejfájásra, hasfájásra panaszkodik. Több pénzt kér tízóraira, mégis alig eszik, veszít a súlyából, tolltartója, személyes tárgyai rendre eltűnnek. Biciklije tele van sérülésnyomokkal, jegyei romlanak, hosszú ujjú pulóverét a csuklójára húzza, kapucniját pedig a fejére. Amikor saját magáról, mint értéktelen és semmire való emberről nyilatkozik meg, a szülő már biztos benne: valaki zaklatja, bántalmazza őt az iskolában. A fenti példák már súlyos abúzusra utalnak, melyben azonnal segítséget kell kérni.
Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

A 13 éves Áront a baleset után sikerült újraéleszteni, ám pár nap múlva életét vesztette. Édesanyja elmondta a híradónak: a kisfiú napok óta másról sem beszélt, annyira várta az iskolai kirándulást.
A kóros soványság továbbra is elvárás a divatszakmában

A kóros soványság továbbra is elvárás a divatszakmában

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. "plusz méretes", azaz "test pozitív" divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.
8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

A baleset során hatan könnyebben megsérültek, őket kórházba szállították.
A szerkesztő ajánlja