SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Idén 26. alkalommal rajtol el a Palota Kupa a népszerű mezei futóverseny!

Családinet [cikkei] - 2023-04-19
Nem sok olyan futóesemény van, ami úgy élt meg negyed évszázadot, hogy még a Covid-járvány sem kényszerítette szünetre. A Pólus Centertől startoló Palota Kupát a bevásárlóközpont nyitása óta minden évben megrendezték, vagyis április 29-én immár 26. alkalommal állhatnak rajthoz a 12 versenyszám indulói.
Idén 26. alkalommal rajtol el a Palota Kupa a népszerű mezei futóverseny!

A Budapesti Atlétikai Szövetség kezdeményezése eredetileg a 15. kerületi iskolák tanulóit invitálta, hogy minden tanintézményből az akkor nyílt Pólushoz fussanak a diákok. A helyi közösségek megmozgatására szervezett mezei verseny megtartotta lokális jellegét, ugyanakkor mára a főváros, sőt az egész ország számos területéről jönnek indulók, mert tudják, jól futható a terep a Szilas-patak menti pályán. Ahogy a korábbi években, idén is a családi futás lesz az első versenyszám a közös bemelegítés után és a kutyás futás az utolsó. A Pólus két éve hirdeti, hogy állatbarát hely, így egyre többen érkeznek az áruházba és a versenyre is négylábú kedvencükkel. Sőt, egy kis malac is kocogott már a kiskedvencek részvételével zajló futamon.

Hogy ezúttal ott lesz-e a rajtnál ez a különleges rózsaszínű „sportoló”, azt mindenki megtudja, aki nevez online vagy a verseny napján 9 órától a Pólus Center 5-ös bejáratánál, a Media Markt előtti területen. A nevezési díjak 800-1500 Ft között mozognak, de a családi és diák futamok ingyenesek a kerületi iskolásoknak. A leghosszabb táv a 10 km-es cross futás lesz, amit idén tartanak meg először, ahogy az ide verseny lesz az első, amin már chip technológia segítségével mérik a futók idejét.

26. Palota kupa futóverseny

Ezen a napon nemcsak a futni vágyók látogatnak el a verseny helyszínére, hanem a számos kiegészítő program iránt érdeklődők is. Lesz munkakutya bemutató a Pólus Kutyakiképző Iskola közreműködésével, mindenkit vár majd az egészségügyi szűrőbusz, és a Pólusban már hagyománynak számító havi dietétikai tanácsadás is éppen ezen a szombaton lesz.

A bevásárlóközpont az egészség mellett a helyi közösségeket is támogatja: a „Új bajnok születik” kampány keretein belül összesen 170.000 forintos sportutalvánnyal támogat két helyi iskolát azok közül, amelyek részt vesznek a versenyen.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
A szerkesztő ajánlja