SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Babavárás felsőfokon - Pocakosnapló

Családinet [cikkei] - 2005-05-25
Hiánypótlónak szánt kiadvánnyal jelentkezett a New Age Média2000 kiadó. A könyvben a kismamák a várandósság adott fázisaihoz kapcsolódó tanácsokat és tennivalókat összegyűjtve találhatják meg, emellett a kötet naplóként és fényképalbumként is szolgál. A könyvbemutatón Dr. Czeizel Endre orvosgenetikus a családtervezés fontosságáról, s a könyvnek ebben nyújtott szerepéről beszélt.
Babavárás felsőfokon - Pocakosnapló

Az anyaság, a gyerekvállalás minden szülő, és főként minden anya életének meghatározó, sok örömöt és sok nehézséget is jelentő időszaka. Melyik elsőgyerekes anyában ne lennének bizonytalanságok, kérdések? Rengeteg változás vár a kismamára, vizsgálatok, szűrések és beszerzendő kellékek végtelennek tetsző listája is nehezíti a dolgát. Simó Tímea kötete igyekszik minden gond megoldásában praktikus segítséget nyújtani.

A rendhagyó, "all in one" jellegű könyv címe Pocakosnapló. A kötet újdonsága abban áll, hogy saját jó, és kevésbé kellemes tapasztalatait feldolgozva a szerző nemcsak egy naplót készített, amelyben a leendő kismamák (és "kispapák") leírhatják számszerűsíthető adataikat, hanem a kötetben gondosan kijelölt hely jut érzéseknek, fotóknak, vásárlások jegyzékének, de még a kényelmesnek talált alvási pozitúráknak, vagy a magzatmozgások gyakoriságának is.

Az album egyedülállóságát az adja, hogy több, mint 50 db, hazánkban készült 3 dimenziós ultrahang fotóval illusztrálva mutatja be a magzat fejlődését, növekedését, életterét.



Ezzel párhuzamosan fokról-fokra, hónapról hónapra orvosi, védőnői tanácsokkal és praktikus figyelmeztetésekkel is segíti a felkészülést, gyermekvárást, és az első heteket. Az A4-es formátumú, 64 oldalas, fotókkal gazdagon illusztrált kötetet a szerző és a kiadó New Age Média2000 Kft. május 19-én mutatta be a nagyközönségnek.

A szerző könyve előszavában így ír: "Az a 9 hónap életem egyik legmeghatározóbb időszaka volt. (...) Ez indított arra, hogy készítsek egy naplót, melybe a kismamák mindezeket az élményeket, érzéseket leírhatják. (...) Mégsem egy hagyományos naplót szerettem volna készíteni. Tapasztalatból tudom, hogy mennyi kérdés, kétely merül fel a babavárás idején. Megannyi vizsgálat, szűrések, testi és lelki változás vár a leendő anyukákra, ezért szakemberek segítségét kértem, hogy egy kis útmutatót, segítséget is adjon a könyv a kismamák számára.

Dr. Czeizel Endre orvosgenetikus arra hívta fel a figyelmet, hogy nemcsak a terhességre, de a fogamzásra is fel kell készülnie a pároknak, s ez az idő optimális esetben legalább három hónap. Ennek kezdetekor helyes abbahagyni a dohányzást, italozást és persze a drogozást. Kevesen vannak tisztában azzal, hogy már a fogamzáskor eldől, a születendő gyermek milyen adottságokkal jön a világra, egészséges lesz-e vagy sem. A fogamzás genetikai programja során (a megtermékenyítéstől számított 3. és 8. hét között) alakulnak ki a szervek és testformák, éppen ezért ilyenkor az ártalmas tényezők megzavarhatják a fejlődést, rendellenességeket okozhatnak. A most megjelent kötet a családtervezéstől kezdődően ad útmutatót a kismamáknak, és "kézen fogva" vezeti őket végig a gyermekváráson.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

"Nincs többé trükközés" - írja a Medicalonline.
Vízbe esett egy 5 éves, úszni nem tudó kisfiú egy zalai fürdőben - mire kimentették, már nem lélegzett

Vízbe esett egy 5 éves, úszni nem tudó kisfiú egy zalai fürdőben - mire kimentették, már nem lélegzett

Egy Zala vármegyei fürdőben történt meg minden szülő rémálma.
Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Augusztus 20. Magyarország egyik legnagyobb ünnepe, amely az államalapítást és Szent Istvánt, az ország első királyát ünnepli. Ezen a napon országszerte színes és változatos programok várják az érdeklődőket, a hagyományőrző eseményektől kezdve a kulturális rendezvényeken át a látványos tűzijátékokig. Mutatunk néhány ingyenes programot Budapesten és vidéken, amelyekre ellátogatva tartalmas és érdekes napot tölthet együtt a család.
Mintegy negyed évszázad elteltével mérték fel ismét a hazai lakosság egészséggel összefüggő életminőségét

Mintegy negyed évszázad elteltével mérték fel ismét a hazai lakosság egészséggel összefüggő életminőségét

A képzettebbek, a gazdaságilag aktívak, illetve az egy háztartásban többen együtt élők jobb egészséggel összefüggő életminőségre számíthatnak, mint az alacsonyabb iskolai végzettségűek, vagy az egyedül élők. Többek között ez derült ki abból a kutatásból, amelyet a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Technológiaértékelő és Elemzési Központja készített csaknem 12 ezer résztvevő kérdőíves felmérésével. Hazánkban hasonló kutatás utoljára 2000-ben mérte fel a lakosság egészséggel összefüggő életminőségét, így a vizsgálat abból a szempontból is egyedülálló, hogy az eredmények két évtized távlatából összevethetők, elsősorban a középkorúaknál jelentős javulást mutatva. Eredményeiket a neves Quality of Life Research című lapban publikálták az egyetem kutatói.
Akadozó és véres vizelet a hólyagrák tünete lehet

Akadozó és véres vizelet a hólyagrák tünete lehet

A gyakori vizelési inger, az akadozó vizelet meglehetősen sokakat érintő tünet, a véres vizelet azonban olyasmi, ami jóval ijesztőbbnek tűnik és hamarabb orvoshoz fordul miatta a beteg. Nagyon fontos felhívni a figyelmet arra, hogy urológus szakorvoshoz kell fordulni még a kevésbé fenyegető tünetekkel is, mivel a hólyagrák tüneteként megjelenő vérvizelés sokszor csak a laborelemzés során mutatható ki. Dr. Med. Habil. Buzogány István PhD, az Urológiai Központ urológusa a daganatos betegség további lehetséges tüneteire, valamint a kivizsgálás jelentőségére hívta fel a figyelmet.
A szerkesztő ajánlja