SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Adventi készülődés 11.: Karácsony fényei

Családinet [cikkei] - 2009-12-10
A Karácsony elképzelhetetlen gyertyafény nélkül. Szimbolikus jelentősége mellett a pici meghitt fények töltik meg melegséggel az Ünnepet. Lássunk néhány szép példát különféle gyertyakompozíciókra.
Adventi készülődés 11.: Karácsony fényei

A természet szerelmeseinek
fehér gyertya
Ezek a polcra, vagy kandallópárkányra állított rusztikus gyertyatartók minden természetjáró szívét megdobogtatják. Fúrj lukakat a rönkökbe, - a gyertyák számára, keríts köréjük zöld ágakat, zúzmarás tobozokat, levélkéket.
asztali

Gyertyafényes vacsora

Világítsd meg az asztalt ezzel a lilaakác hangulatú koszorúval! Egy vastagabb drótból fonj koszorút, díszítsd sok kis gyöngyvégű drótocskával, tűzz bele négy vékony gyertyát és aggasd teli áttetsző üvegdíszekkel.


Tea parti

A szép kis kínai teáskészletek megmaradt darabjai dekoratív teamécses
tepartitartóvá válhatnak. Tükör elé téve megduplázódik a ragyogásuk! Csak fémtartós teamécsest használjunk, hogy megóvjuk a csészék belsejét a viasztól.


Téli varázs

téli parti
Változtasd téli csoda országgá ezeket az egyszerű üvegpoharakat! Tegyél kicsi – például röviditalos - poharakat vékonyfalú üvegpoharakba. A kicsibe állíts gyertyát, a két pohár közé szórjál műhavat, vagy ragyogóan fehér sót és szúrj bele egy-két cédrus-, tuja-, vagy fenyőgallyat.
üveg

Üvegragyogás

A leghétköznapibb tárgyak is ragyogó gyertyatartókká lényegülhetnek át. Egy nagy talpas üvegtorta tartón jól mutat a sok kicsi talpas és talpatlan pohárka, belsejükben pislákoló teamécsessel. Köréjük fénylő üvegkavicsot, vagy pici színes üveggömböket is tehetsz.

hófehér


Hófehér fényesség

Egy fehér zománcos tésztaszűrőt bélelj ki celofánnal, tölts meg (nem gyúlékony) műhóval, vagy hófehér sóval, állíts bele néhány fehér gömbgyertyát, pár üveg hópehelydíszt is tűzhetsz közéjük. 


Hadd ragyogjon!

gyertyafény
Dekupázs technikát alkalmazva karácsonyi szalvétákkal is díszítheted a gyertyáidat. Száradás után akrilfestékkel további részleteket alakíthatsz ki a művön.


Egyszerűen szép


A pufók hengergyertyák békésen üldögélnek a patinás fényű tálcán mandulák és pici piros gömbdíszek között.
gyöngyös

Úszó gyertyás, áfonyás asztaldísz

Egy nagy
úszógyertya üvegtálba tegyél a vízbe piros bogyós ágakat, a tetejére úszógyertyát, amit piros áfonyaszemek ölelnek körül. A tálat rakd körbe zöld fenyőgallyakkal és áfonyából fűzött lánccal.



Kellemes készülődést kívánunk! Figyeld következő tippünket is!

Láttad már Karácsonyi kifestőinket?


 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

"Nincs többé trükközés" - írja a Medicalonline.
Vízbe esett egy 5 éves, úszni nem tudó kisfiú egy zalai fürdőben - mire kimentették, már nem lélegzett

Vízbe esett egy 5 éves, úszni nem tudó kisfiú egy zalai fürdőben - mire kimentették, már nem lélegzett

Egy Zala vármegyei fürdőben történt meg minden szülő rémálma.
Rovarcsípéskor is érdemes elővenni a mobiltelefont

Rovarcsípéskor is érdemes elővenni a mobiltelefont

A nyári hónapokban a vízpartok mellett, a parkokban és a kertünkben is többféle rovarral találkozhatunk. Ezek közül sokak csípése vagy szúrása okoz kellemetlen, esetenként fájdalmas, de szerencsére teljesen ártalmatlan reakciókat. Dr. Mezei Györgyit, az Allergiaközpont allergológus és klinikai immunológus szakorvosát arról kérdeztük, fontos-e a csípést okozó rovar azonosítása és miként lehet ebben segítségünkre a mobiltelefonunk.
Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Augusztus 20. Magyarország egyik legnagyobb ünnepe, amely az államalapítást és Szent Istvánt, az ország első királyát ünnepli. Ezen a napon országszerte színes és változatos programok várják az érdeklődőket, a hagyományőrző eseményektől kezdve a kulturális rendezvényeken át a látványos tűzijátékokig. Mutatunk néhány ingyenes programot Budapesten és vidéken, amelyekre ellátogatva tartalmas és érdekes napot tölthet együtt a család.
Mintegy negyed évszázad elteltével mérték fel ismét a hazai lakosság egészséggel összefüggő életminőségét

Mintegy negyed évszázad elteltével mérték fel ismét a hazai lakosság egészséggel összefüggő életminőségét

A képzettebbek, a gazdaságilag aktívak, illetve az egy háztartásban többen együtt élők jobb egészséggel összefüggő életminőségre számíthatnak, mint az alacsonyabb iskolai végzettségűek, vagy az egyedül élők. Többek között ez derült ki abból a kutatásból, amelyet a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Technológiaértékelő és Elemzési Központja készített csaknem 12 ezer résztvevő kérdőíves felmérésével. Hazánkban hasonló kutatás utoljára 2000-ben mérte fel a lakosság egészséggel összefüggő életminőségét, így a vizsgálat abból a szempontból is egyedülálló, hogy az eredmények két évtized távlatából összevethetők, elsősorban a középkorúaknál jelentős javulást mutatva. Eredményeiket a neves Quality of Life Research című lapban publikálták az egyetem kutatói.
A szerkesztő ajánlja