SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Családok Nemzetközi Napja

Családinet [cikkei] - 2013-05-16
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete Alapszabályának egyik első és leglényegesebb eleme, hitvallásunk "az élet és az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációjáért érzett felelősség erősítése".
Családok Nemzetközi Napja

Erre építették fel alapító tagjaink több, mint 25 évvel ezelőtt az egész Egyesületet, ezért védjük a családok érdekeit, szervezünk  nagycsaládos közösségeket, és igyekszünk minden erőnkkel tenni az értékek, elsősorban is a hagyományos családi értékek megőrzéséért.

A család a társadalom alapsejtje, melynek elsődleges szerepe van a jövő nemzedékek orientálásában. Fontos, hogy elismerést is kapjon, mint a jövő forrása, ne kelljen támogatások alanyává degradálódnia, hanem fiataljaink számára harmonikus érzelmi és anyagi hátteret tudjon biztosítani.

A család a gazdasági élet legfontosabb szereplője, anyagi helyzetének javulása a társadalmi költségvetés pozitív változását is magával hozza.

A NOE örömmel üdvözli az EU azon döntését, hogy a 2014-es év a Munka és a Családi Élet Összeegyeztetésének Éve lesz, párhuzamosan az ENSZ Családév 20 éves évfordulójával.

Örömmel üdvözöljük továbbá a kormánynak az elmúlt két évben hozott azon rendelkezéseit, melyek kiemelten a családok érdekeit szolgálják: az Alaptörvényben a családok védelmét, a családi adókedvezményt, az Erzsébet-programot, a munkahelyvédelmi akcióterv keretében a nők foglalkoztatottságát növelő intézkedéseket  – csak a legfontosabbakat említve.

A munkáltatók közterheinek csökkentésével, az atipikus foglalkoztatás terjedésével, valamennyi korosztály foglalkoztatási rátája bővült, a 40-55 éves nők foglalkoztatásának mértéke pedig mára meghaladja az Európai Unió átlagát.

Az atipikus munkavégzés tapasztalataink szerint nagyon kedvező az édesanyák számára, szeretnénk, ha a jövő évben még tovább bővülhetnének, egyszerűsödhetnének a lehetőségek.

Nemcsak azért lényeges, hogy az édesanyák a gyermekekkel való néhány éves otthonlét után visszataláljanak a munkaerőpiacra, mert manapság egy keresetből nehéz eltartani egy családot, kiváltképp egy nagy családot, hanem azért is, mert fontos, hogy ők is, már felnövekedett gyermekeik mellett is társadalmunk sikeres, oszlopos tagjainak érezhessék magukat.

Az adókedvezményt a családok különböző mértékben tudják igénybe venni, de többségüknek nagy segítséget jelent a mindennapok költségvetésében.

Május 15-ét, a Családok Nemzetközi Napját méltó helyére az egyes társadalmak ilyen és ezekhez hasonló, a családosokat segítő rendelkezéseik teszik.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

A 13 éves Áront a baleset után sikerült újraéleszteni, ám pár nap múlva életét vesztette. Édesanyja elmondta a híradónak: a kisfiú napok óta másról sem beszélt, annyira várta az iskolai kirándulást.
8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

A baleset során hatan könnyebben megsérültek, őket kórházba szállították.
3 éves, tündéri kislány tűnt el Budapesten

3 éves, tündéri kislány tűnt el Budapesten

Fonseca Lily átlagos testalkatú, hosszú, világosbarna hajú, barna szemű kislány, a XVII. kerületből tűnt el. A rendőrség azt kéri, hogy akinek van információja a kislány tartózkodási helyéről, az jelentkezzen.
Tények és tévhitek a kullancs helyes eltávolításáról - VIDEÓVAL

Tények és tévhitek a kullancs helyes eltávolításáról - VIDEÓVAL

A kullancsok csaknem háromszáz betegséget terjesztenek, ám ezek közül az emberre csak néhány veszélyes. Hazánkban a két leggyakoribb a Lyme-kór és a vírusos agyvelő-, agyhártyagyulladás. Ezek elkerülése érdekében fontos, hogy a kullancscsípés esetén mielőbb távolítsuk el a vérszívót. A Semmelweis Egyetem oktatóvideója ehhez nyújt segítséget.
A szerkesztő ajánlja