Barackos receptek
Sárgabarackkrém
Hozzávalók: 20 dkg érett sárgabarack * 10 dkg cukor * 4 tojásfehérje * tejszínhab
Elkészítés: A sárgabarackot forró vízbe mártjuk és lehúzzuk a héját, kiszedjük a magját. 4 db barackot félreteszünk. A barackot és a cukrot turmixgépben össze turmixoljuk. A tojások fehérjéből vízgőz fölött kemény habot verünk, melyet óvatosan összekeverünk a sárgabarackkrémmel. Talpas poharakba tesszük a krémet, és hűtőbe rakjuk. Tálaláskor tejszínhabbal és fél-negyed sárgabarackkal díszítjük.
Sárgabaracklepény
Hozzávalók: 1 kg hámozott, kimagozott sárgabarack * 2 dkg élesztő * 30 dkg liszt * 15 dkg rama margarin * 15 dkg cukor * 3 tojás * 10 dkg zsemlemorzsa * 1 dl tej * dl rum
Elkészítés: élesztőből, 2 evőkanál lisztből egy kevés tejjel kovászt készítünk. A vajat 5 dkg cukorral, 3 tojássárgájával és a rummal habosra keverjük. Ha meg kelt a tészta, hozzáadunk 20 dkg lisztet és egy kevés tejjel, összedolgozzuk. Egy közepes tepsit kibélelünk alufóliával, és a masszát beleöntjük. Hagyjuk egy órát kelni. Ezután közepes hőmérsékleten megsütjük, majd beszórjuk 10dkg cukor és zsemlemorzsa keverékével.
Máz készítés
Hozzávalók: 5 egész tojás * 10 dkg cukor * 10 dkg olvasztott vaj /rama margarin/ * egy citrom reszelt héja * 10 dkg liszt
Elkészítés: Az 1 kg kimagozott és hámozott sárgabarackot négyfelé vágjuk és beborítjuk vele a tésztát. Az 5 db tojásból és a cukor keverékéből, gőz fölött habot verünk. Hagyjuk kihűlni, és akkor hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott rámamargarint, és a reszelt citromhéjat. Óvatosan összekeverjük és a barackok tetejére öntjük. A tésztát visszatoljuk a sütőbe, és szép sárgára sütjük. /pár perc/. Tálaláskor kockára vágjuk és porcukorral meg szórjuk.
Sárgabarackbólé
Hozzávalók: 6 db hámozott magozott sárgabarack * dl barackpálinka * dl tripliseck * 10 dkg cukor /ízlés szerint/ * 7 dl hűtött fehérbor * üveg pezsgő * l ásványvíz
Elkészítés: a barackot felkockázzuk, és egy bólétálba tesszük, megszórjuk a cukorral, és a barackpálinkával és a tripleseckkel ízesítjük. Óvatosan összekeverjük és felöntjük a pezsgővel, a borral és az ásványvízzel. Tálalásig hűtőbe rakjuk.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: