Krumplifánk és túrós krumpli
Krumplifánk
Hozzávalók:
20 dkg burgonya,
12 dkg liszt,
1 tojássárgája
2 dkg élesztő,
3 evőkanál tej, 3 dkg vaj,
só, olaj
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, ha elkészült, krumplinyomóval összenyomjuk. Az élesztőt a langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a liszttel és a vajjal. Hozzáadjuk a tojást, sót, és a burgonyát. Egy órát pihentetjük meleg helyen, majd vékonyra kinyújtjuk. Kis korongokat szaggatunk belőle, és forró olajban kisütjük.
Túrós krumpli
Hozzávalók:
1 kg burgonya
25 dkg félzsíros tehéntúró
2 dl tejföl
10 dkg sajt
1 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
petrezselyem, bazsalikom
só
A krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és félbevágjuk. A közepét kivájjuk és összekeverjük a tejföllel és a fűszerekkel. A tölteléket a krumpliba helyezzük, tetejét megszórjuk sajttal, majd kiolajozott tepsiben addig sütjük, amíg a sajt szépen rápirul.
Közösségi hozzászólások: