Karácsonyi receptek: a mézeskalács
Mézeskalács
Hozzávalók:
50 dkg finom liszt
25 dkg porcukor
15 dkg méz
3 tojás
1 evőkanálnyi őrölt fahéj
1 kávéskanálnyi kakaópor
--
25 dkg porcukor
1 tojásfehérje
Elkészítés:
A mézet meleg vízbe állítva megmelegítjük, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet, porcukrot, kakaót, fahéjat, s az elkevert tojásokat. Addig dagasztjuk, míg össze nem áll, majd öt napra hűtőbe tesszük. Miután a tészta elnyerte megfelelő állagát, kinyújtjuk mintegy fél cm-es darabokra, majd formák segítségével megfelelő alakzatokat vágunk belőle, s kivajazott tepsiben, közepes hőfokon aranybarnára sütjük.
Mézeskalács házikóhoz téglalapokat vágunk, melyeket később cukorsziruppal illeszthetünk össze.
A tojásfehérjéből habot verünk, s belekeverjük a porcukrot. A masszát habzsákba tesszük, s ezzel díszíthetjük az elkészült mézeskalácsokat.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: