Fokhagyma krémleves cipóban - recept
Hozzávalók:
- 4 cipó
- 3 fej fokhagyma
- só, bors
- 200 ml főzőtejszín
- 1 liter húsleves alaplé
- só, bors
- olívaolaj
1. A cipókat kivájjuk, és berakjuk őket néhány percre a sütőbe, hogy kérget kapjanak, és ne ázzanak át hamar. Úgy vágjuk be őket, hogy egy kis tetőt alakítsunk ki, ez lesz majd a fedele a cipónknak. Olvaszthatunk rá sajtot is, így megehetjük a leveshez.
2. A fokhagymát pucoljuk meg, és tegyük robotgépre, aprítsuk finomra. Ha nincs robotgépünk, akkor fokhagymanyomón törjük át őket.
3. Egy fazékba tegyünk némi olívaolajat, és öntsük bele a fokhagymát, amit dinszteljünk meg egy kicsit. Majd öntsük fel az alaplével, és főzzük kb. 15 percig. Sózzuk, borsozzuk.
4. Adjuk hozzá a tejszínt, majd turmixgéppel tegyük még simábbá az állagát. Amint újra felforrt, le is kapcsolhatjuk. Tálaljuk ki a cipókba, díszítésként petrezselyemmel is megszórhatjuk.
Kép: flickr.com
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: