SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Beindult a trollkodás: így lázadnak az elvett telefonok miatt a gyerekek

Németh Noémi [cikkei] - 2024-09-06
Belefutottunk néhány kreatív tiltakozási módba a neten.
Beindult a trollkodás: így lázadnak az elvett telefonok miatt a gyerekek

Nagy vihart kavart a téma a napokban, és bár a hozzászólások alapján sokan vannak, akik úgy vélik, jó döntés volt az új rendelet kiadása és a telefonhasználat korlátozása az iskolákban, a többség mégis felháborodásának adott hangot.

  • Sokan azért, mert féltik a gyerekük telefonját, hiszen a reggel leadott telefonokért általában nem vállalnak felelősséget az intézmények.
  • Van aki amiatt aggódik, hogy nem tudja elérni gyermekét, és ő sem tud neki üzenni úgy, ahogy eddig.
  • Mások azért tartják rossz döntésnek a telefonok elvételét, mert egyre gyakrabban használják a diákok a pedagógus felügyelete mellett az órákon a mobilokat tanulmányi céllal - például kutatómunkát végeznek egy feladattal kapcsolatban, csoportban dolgoznak a telefonjukon keresztül, vagy megnéznek egy-egy videót, stb. 
  • Arra is sokan felhívták már a figyelmet, hogy gyakran az iskolán belül is a mobilon keresztül üzennek a tanárok a dikákoknak: például az aznapi teremcserékről vagy elmaradó órákról elektronikusan, a Krétán belül kapnak értesítést a gyerekek, amit eddig a telefonjukon tudtak megnézni.
  • Sokan pedig azóta lázadnak a téma ellen, mióta felmentették a Madách Imre Gimnázium igazgatóját, miután az iskola közleményben jelezte, hogy ők nem fogják elvenni a gyerekek telefonját, hiszen egyre gyakrabban használják tanulmányi célból is. 

A gyerekek eddig nemigen kommentálták a történteket, csak alkalmazkodtak az új helyzethez, azonban úgy tűnik, volt, aki nem hagyta annyiban.

"Volt olyan iskola, ahol az egyik osztály 5 perc különbséggel állított be ébresztőt, amitől egész nap zengett az igazgatói" - írta az Eduline.  

Valaki egy ősrégi, tárcsás telefont vitt be és adott le az iskolájában. "A tegnapi nap győztese" - írta róla a Pedagógusok Szakszervezete.



Kép: Pedagógusok Szakszervezete PSZ Facebook oldal


A szülők beszámolói szerint az is várható, hogy sok gyerek ha nem is olyan feltűnően, mint a betárcsázós telefon esetében, de ugyanezt fogja tenni: keres egy már nem használt mobilt otthon, és azt adja le, a sajátját pedig magánál tartja - erről pillanatok alatt számos mém és videó is készült már.
 

Kép: Trollface

A te gyerekeid hogy fogadták az új rendszert?

Indexkép: Pedagógusok Szakszervezete PSZ Facebook oldala

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

"Nincs többé trükközés" - írja a Medicalonline.
Vízbe esett egy 5 éves, úszni nem tudó kisfiú egy zalai fürdőben - mire kimentették, már nem lélegzett

Vízbe esett egy 5 éves, úszni nem tudó kisfiú egy zalai fürdőben - mire kimentették, már nem lélegzett

Egy Zala vármegyei fürdőben történt meg minden szülő rémálma.
Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Augusztus 20. Magyarország egyik legnagyobb ünnepe, amely az államalapítást és Szent Istvánt, az ország első királyát ünnepli. Ezen a napon országszerte színes és változatos programok várják az érdeklődőket, a hagyományőrző eseményektől kezdve a kulturális rendezvényeken át a látványos tűzijátékokig. Mutatunk néhány ingyenes programot Budapesten és vidéken, amelyekre ellátogatva tartalmas és érdekes napot tölthet együtt a család.
Mintegy negyed évszázad elteltével mérték fel ismét a hazai lakosság egészséggel összefüggő életminőségét

Mintegy negyed évszázad elteltével mérték fel ismét a hazai lakosság egészséggel összefüggő életminőségét

A képzettebbek, a gazdaságilag aktívak, illetve az egy háztartásban többen együtt élők jobb egészséggel összefüggő életminőségre számíthatnak, mint az alacsonyabb iskolai végzettségűek, vagy az egyedül élők. Többek között ez derült ki abból a kutatásból, amelyet a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Technológiaértékelő és Elemzési Központja készített csaknem 12 ezer résztvevő kérdőíves felmérésével. Hazánkban hasonló kutatás utoljára 2000-ben mérte fel a lakosság egészséggel összefüggő életminőségét, így a vizsgálat abból a szempontból is egyedülálló, hogy az eredmények két évtized távlatából összevethetők, elsősorban a középkorúaknál jelentős javulást mutatva. Eredményeiket a neves Quality of Life Research című lapban publikálták az egyetem kutatói.
Akadozó és véres vizelet a hólyagrák tünete lehet

Akadozó és véres vizelet a hólyagrák tünete lehet

A gyakori vizelési inger, az akadozó vizelet meglehetősen sokakat érintő tünet, a véres vizelet azonban olyasmi, ami jóval ijesztőbbnek tűnik és hamarabb orvoshoz fordul miatta a beteg. Nagyon fontos felhívni a figyelmet arra, hogy urológus szakorvoshoz kell fordulni még a kevésbé fenyegető tünetekkel is, mivel a hólyagrák tüneteként megjelenő vérvizelés sokszor csak a laborelemzés során mutatható ki. Dr. Med. Habil. Buzogány István PhD, az Urológiai Központ urológusa a daganatos betegség további lehetséges tüneteire, valamint a kivizsgálás jelentőségére hívta fel a figyelmet.
A szerkesztő ajánlja