SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Online meserádió indult szeptembertől: itt a Csukás Meserádió

Családinet [cikkei] - 2024-09-04
Szeptember 1-jén Csukás Meserádió néven indította el újabb online rádióját a közmédia. A meserádió névadójához, Csukás Istvánhoz hűen gyermekeknek dedikált, szórakoztatóan fejlesztő és biztonságos tartalmakkal várja hallgatóit a nap 24 órájában - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája az MTI-t.
Online meserádió indult szeptembertől: itt a Csukás Meserádió


Csukás Meserádió

"A mese benne van az egész életünkben, és a mese akkor válik igazán fontossá a gyerekek életében, amikor felnőttek lesznek" – fogalmazott Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Neve mind a mai napig összeforr Süsü karakterével, így a Csukás Meserádióéval is, hiszen a névadó öröksége előtt tisztelegve Süsü, a sárkány jelenik meg a rádió logójában és szignáljában is.

A tájékoztatás szerint az új adó célja egy értékközvetítő, érzelmi biztonságot nyújtó, ugyanakkor szórakoztató médiatér megteremtése, amely egyben edukatív online rádióélményt kínál a kisgyermekes családoknak.
 



Budapest, 2024. augusztus 25.Bodrogi Gyula Kossuth-díjas színművész, a nemzet színésze (jobbra) az Odaadó Ringató elnevezésű családi napon, a közmédia szeptember 1-jén induló új online meserádióját, a Csukás Meserádiót is népszerűsítő rendezvényen a Millenárison 2024. augusztus 25-én.MTI/Kovács Attila


A meserádió kínálatában kiemelt szerepet kapnak a magyar mesék, illetve olyan máshol nem elérhető, az MTVA Archívumából származó felbecsülhetetlen értékű tartalmak, amelyek kifejezetten gyermekeknek szólnak, például meseklasszikusok ikonikus művészek előadásaiban, akiket ma már csak archív anyagokból ismerhet meg a felnövekvő generáció.

A közlés szerint a szeptembertől induló adó műsorkínálata széles és sokoldalú, a közös szórakozást a családok az egész napot átívelően élvezhetik.
 

Budapest, 2024. augusztus 25. Résztvevők az Odaadó Ringató elnevezésű családi napon, a közmédia szeptember 1-jén induló új online meserádióját, a Csukás Meserádiót is népszerűsítő rendezvényen a Millenárison 2024. augusztus 25-én.MTI/Kovács Attila


A Mesés reggel és a Mesés délelőtt után a Mesés délután várja hallgatóit, benne a Hangszín Maxim bemutatja című ismeretterjesztő rovattal, amelyben a Jászai Mari-díjas színművész, Szabó P. Szilveszter hallható. A délután másik kiemelt programja a Zenevarázs koncertek, majd a Mesés este következik, benne az Esti mese – Csillagok esti mesefényben című műsorral, amelynek televíziós változata az M2 Gyerekcsatornán is megtekinthető. A műsor különlegessége, hogy napjaink híres és elismert művészei tolmácsolják kedvenc történeteiket egy-egy személyes üzenet kíséretében.

Magyarország új gyerekrádiójának műsorában a nap 24 órájában megtalálhatók a saját gyártású, reklám- és erőszakmentes, környezettudatosságra nevelő gyerektartalmak, továbbá gyermekdalok, hangjátékok, mondókák, versek, klasszikus zenei "kakaókoncertek", amelyek lehetőséget teremtenek a közös, családi rádióélményre.

A Csukás Meserádió a www.csukasmeseradio.hu oldalon hallgatható, illetve iOS és Google Play áruházban letölthető applikáción keresztül is elérhető.

Forrás: MTI

Borítókép: Budapest, 2024. augusztus 25. Bodrogi Gyula Kossuth-díjas színművész, a nemzet színésze és Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművésznő a Magyar Rádió Gyermekkórusával énekel az Odaadó Ringató elnevezésű családi napon, a közmédia szeptember 1-jén induló új online meserádióját, a Csukás Meserádiót is népszerűsítő rendezvényen a Millenárison 2024. augusztus 25-én. MTI/Kovács Attila

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

"Nincs többé trükközés" - írja a Medicalonline.
Vízbe esett egy 5 éves, úszni nem tudó kisfiú egy zalai fürdőben - mire kimentették, már nem lélegzett

Vízbe esett egy 5 éves, úszni nem tudó kisfiú egy zalai fürdőben - mire kimentették, már nem lélegzett

Egy Zala vármegyei fürdőben történt meg minden szülő rémálma.
Mintegy negyed évszázad elteltével mérték fel ismét a hazai lakosság egészséggel összefüggő életminőségét

Mintegy negyed évszázad elteltével mérték fel ismét a hazai lakosság egészséggel összefüggő életminőségét

A képzettebbek, a gazdaságilag aktívak, illetve az egy háztartásban többen együtt élők jobb egészséggel összefüggő életminőségre számíthatnak, mint az alacsonyabb iskolai végzettségűek, vagy az egyedül élők. Többek között ez derült ki abból a kutatásból, amelyet a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Technológiaértékelő és Elemzési Központja készített csaknem 12 ezer résztvevő kérdőíves felmérésével. Hazánkban hasonló kutatás utoljára 2000-ben mérte fel a lakosság egészséggel összefüggő életminőségét, így a vizsgálat abból a szempontból is egyedülálló, hogy az eredmények két évtized távlatából összevethetők, elsősorban a középkorúaknál jelentős javulást mutatva. Eredményeiket a neves Quality of Life Research című lapban publikálták az egyetem kutatói.
Akadozó és véres vizelet a hólyagrák tünete lehet

Akadozó és véres vizelet a hólyagrák tünete lehet

A gyakori vizelési inger, az akadozó vizelet meglehetősen sokakat érintő tünet, a véres vizelet azonban olyasmi, ami jóval ijesztőbbnek tűnik és hamarabb orvoshoz fordul miatta a beteg. Nagyon fontos felhívni a figyelmet arra, hogy urológus szakorvoshoz kell fordulni még a kevésbé fenyegető tünetekkel is, mivel a hólyagrák tüneteként megjelenő vérvizelés sokszor csak a laborelemzés során mutatható ki. Dr. Med. Habil. Buzogány István PhD, az Urológiai Központ urológusa a daganatos betegség további lehetséges tüneteire, valamint a kivizsgálás jelentőségére hívta fel a figyelmet.
Félelem, ami életet követelt: nem merte magának beadni az injekciót, meghalt a családapa

Félelem, ami életet követelt: nem merte magának beadni az injekciót, meghalt a családapa

Egy 37 éves családapa, aki tudta, hogy allergiás a darázscsípésre, életét vesztette, miután nem merte beadni magának az életmentő adrenalininjekciót. Két gyermeke maradt félárván.
A szerkesztő ajánlja