SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

D. Tóth Kriszta: Lolamesék már DVD-n!

Családinet [cikkei] - 2010-11-05
Lola izgalmas kalandjai most DVD-n folytatódnak, hiszen még annyi felfedezni való maradt!
D. Tóth Kriszta: Lolamesék már DVD-n!

lolamesek_d_toth_krisztaD. Tóth Krisztát a hazai nagyközönség elsősorban híradós műsorvezetőként ismerhette meg, ám az elmúlt néhány évben komoly rajongótábora alakult ki azok körében is, akik a Lolamesék bájos történetein keresztül kezdik megérteni és megszeretni az őket körülvevő világot. A ma már óvodás Lolát 2005 februárjában ismerhette meg a közönség. Akkor indult D. Tóth Kriszta Lolával az élet című rovata Magyarország egyik legnépszerűbb női magazinjában. A rendkívül népszerű cikkekből nőtte ki magát a Lolamesék gyermekkönyvsorozat, amelyet 2010-ben szakmai szervezetek és az olvasók közösen beválasztottak az elmúlt 10 év 50 legjobb gyerekkönyve közé. És Lola világa most valóban életre kel: a kislány kalandjaiból készült elragadó rajzfilmek első négy epizódja egy csokorba gyűjtve, önálló DVD formájában is kiadásra kerül!

D. Tóth Kriszta kislánya, Lola szemével látja és láttatja a világot és Lola kedvesen humoros, néha csetlő-botló történeteit megírva igyekszik válaszokat adni a gyerekeknek az őket érdeklő és érintő, mindennapi és komolyabb kérdésekre.

"A Lolamesékben szívünk-lelkünk benne van. Ezek a történetek valódiak, hiszen egy valódi óvodás valós kérdései alapján íródtak, egy valódi családról, rólunk szólnak." - mondta D. Tóth Kriszta. "A Lolamesék olyan témákkal foglalkozik, amelyek minden óvodás és kisiskolás gyereknek - és szüleinek - ismerősek."


A Lolamesék sikere a nemzetközi porondon folytatódhat! A nemrég megrendezett Cartoon Forum nemzetközi konferencián a Lolamesék rajzfilmek a 7 legjobb magyar animációs gyerekfilm között szerepelt, így nagy eséllyel pályázik arra, hogy az országhatárokon kívül is megismerhessék Lola történeteit a gyerekek.

A felfedezésre váró történetek:

  1. Paracsidom kertészet
  2. Legeslegjobb barátok
  3. Kukasziget és palackpulcsi
  4. Jövős-menős karácsony

D. Tóth Kriszta élvezetesen megírt meséit, az illusztrációkért és animációs munkákért többszörösen díjazott grafikusművész, Faltisz Alexandra rajzolta meg. A rajzfilmek forgatókönyvét D. Tóth Kriszta és Albena Petrova, a Cinemon Entertainment munkatársa írta. A karakterek hangját D. Tóth Kriszta (mama) és Károlyi Lilla (Lola) kölcsönözte.

A DVD Stahl Judit ajánlásával kerül a boltok polcaira: "Igyekszem a gyerekemen a lehető legkevesebbet rontani: ha tévézik, csak olyat nézzen, amitől kiegyensúlyozott, jókedvű, tisztaszívű ember marad. Lola meséi hiteles, vidám rajzfilmek; minőségi szórakozás, amely igazi gyerekcsemege."

Az alkotók fontosnak érzik, hogy minden lehetséges módon segítsék a nehéz sorsú gyermekeket megsegítő Mosoly Alapítványt, így minden eladott DVD árából 10 Ft kerül felajánlásra az Élményterápiás gyermekprogramok támogatására!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Hogyan segíthetünk a gyermekünknek, ha azt gyanítjuk, hogy bántalmazás, zaklatás áldozata lett?

Hogyan segíthetünk a gyermekünknek, ha azt gyanítjuk, hogy bántalmazás, zaklatás áldozata lett?

A szülő egyszer csak elkezdi érezni, hogy valami nincs rendben. A gyerek minden nap úgy indul el az iskolába, mint aki poklot készül járni. Rémálmai vannak, reggel karikás szemekkel ébred, fejfájásra, hasfájásra panaszkodik. Több pénzt kér tízóraira, mégis alig eszik, veszít a súlyából, tolltartója, személyes tárgyai rendre eltűnnek. Biciklije tele van sérülésnyomokkal, jegyei romlanak, hosszú ujjú pulóverét a csuklójára húzza, kapucniját pedig a fejére. Amikor saját magáról, mint értéktelen és semmire való emberről nyilatkozik meg, a szülő már biztos benne: valaki zaklatja, bántalmazza őt az iskolában. A fenti példák már súlyos abúzusra utalnak, melyben azonnal segítséget kell kérni.
Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

A 13 éves Áront a baleset után sikerült újraéleszteni, ám pár nap múlva életét vesztette. Édesanyja elmondta a híradónak: a kisfiú napok óta másról sem beszélt, annyira várta az iskolai kirándulást.
A kóros soványság továbbra is elvárás a divatszakmában

A kóros soványság továbbra is elvárás a divatszakmában

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. "plusz méretes", azaz "test pozitív" divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.
8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

A baleset során hatan könnyebben megsérültek, őket kórházba szállították.
A szerkesztő ajánlja