Egyszerű trükkök, hogy ne kelljen ételt pazarolni
1. A vöröshagymát kösd egyenként harisnyába, így sokáig friss marad.
2. A paradicsompürét kis adagokban lefagyaszthatod, ha egy-egy evőkanálnyi mennyiséget frissentartó fóliába csomagolsz.
3. A liszt nem fog megmolyosodni, ha pár szem babérlevelet dobunk közé.
4. Tovább marad friss a paradicsom, ha fejjel lefelé tárolod.
5. Néhány darab alma megakadályozza, hogy kirügyezzen a krumpli.
6. A fűszernövények tartósításának leghatékonyabb módja, ha jégkockatartóba helyezzük őket, öntünk rájuk olívaolajat, és az egészet betesszük a mélyhűtőbe.
7. Alufóliába tekerve tovább maradnak ropogósak a zöldségek.
8. Tovább őrzi meg a minőségét a mélyhűtött hús, ha fagyasztás előtt zárható zacskóba tesszük, és a csomagot vízbe mártjuk.
9. A szeletelt kenyér mellé helyezett zellerszár megakadályozza a penészesedést.
10. Tekerd nejlonzacskóba a banán tetejét, így nem fog olyan hamar megbarnulni.
A fentiek mellett további szuper ötleteket találsz a Blossom videójában.
Kapcsolódó cikkeink:
Közösségi hozzászólások: