Gondold meg és igyál...
Tehát a kevert pancsok... Nos manapság szerencsére nem kell bizonytalan eredetű italokat összekevernünk ahhoz, hogy egy finom, könnyű koktél legyen a végeredmény. Egy dolog akadályozhat csak meg ebben és ez az, hogy esetleg fogalmunk sincs, melyik hangzatos név valójában mit takar.
Kezdjük a narancs likőrökkel! A Cointreau narancshéjjal ízesített francia narancs likőr, a Triple Sec fajtájának egy egyszerűbb képviselője. Régebben szerepelt a boltok kínálatában, ma nemigen látom..., a Grand Marnier ugyancsak francia termék. Vigyázat, 40 %-os! Meglepetésemre íze szerint e családba tartozik a Hubertus is, habár ő gyógynövényekből készült narancsos ízű likőr, nyamm-nyamm hát nem is tudom...sőt a Curacao is, amely keserű narancsból készül mégis édes.
És mit lehet ezekkel kezdeni, ha akár egy is a birtokunkba jut? Nos. A narancslikőrök többsége szereti a gint, sajnos a kubai fehér rumot is...és a citromlét. Meg lehet bolondítani, vagy inkább le lehet gyengíteni egy kis gránátalmalével. Minél több alkohol és minél kevesebb cukor van egy italban, annál súlyosabb - mondja a szakirodalom, de az adatok nem mindig állnak így rendelkezésünkre. Ha azt akarjuk, hogy rétegekben álljon a pohárban, a töltési sorrend eldöntéséhez vegyük elő a józan paraszti eszünket is. Ja, és jégkockát se felejtsük el beletenni!
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: