SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Miért érdemes Pick hús termékeket vásárolni?

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2019-06-24
 [X]

A magyar konyha egyik legtöbbet használt alapanyaga a sertéshús, amely magas vitamin-és ásványianyag-tartalma mellett sokféle elkészítési módja miatt is népszerű. A húsválasztás során is érdemes a magas minőségre törekedni.
Miért érdemes Pick hús termékeket vásárolni?

A sertéshúsból készült ételek - a pörkölt, a rántott karaj, a csülkös bableves vagy a kolbászos paprikás krumpli - a magyar konyha alapvető fogásai közé tartoznak. A sovány sertéshús amellett, hogy alacsony zsír- és koleszterintartalmú, kitűnő fehérjeforrás is, így elengedhetetlen a kisgyermekek megfelelő fejlődéséhez. Zöldséggel, főzelékkel keverve már egyéves kor alatt adható a babáknak is.

Az Országos Élelmezés és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) ajánlása szerint a szervezetnek napi 2-3 egység húsra van szüksége. Egy egység 10 dkg sovány sertéshúsnak vagy 5 dkg sovány felvágottnak felel meg. Már napi 50 g hús is fedezi a szervezet fehérjeigényének 20 százalékát.

A sertéshús szép vörös színét a vastartalma adja. Erre különösen a terhes és szoptató anyáknak van az átlagosnál is nagyobb sŸükségük. Emellett a B -vitamintartalma (B1, B2, niacin, B6, B12) sem elhanyagolható.

A sertéshús legnagyobb vonzereje a legtöbb családban mégsem ebben, hanem a számtalan elkészítési módjában rejlik. Karaj, comb, szűzpecsenye, csülök, füstölt húsok, felvágottak, egybesültek, kocsonya - a variációk száma végtelen. A külföldiek gyakran rácsodálkoznak, hogy a magyar ember még húsvétkor is füstölt sonkát eszik - egyébként abból a praktikus okból, hogy a téli disznóvágás után ez a húsfajta maradt friss tavaszig.

Mindezen előnyök főleg akkor élvezhetőek, ha törekszünk arra, hogy megfelelő körülmények közül érkező, minőségi termékeket vásároljunk. A Bonafarm Csoport sertéstelepein nevelt állatok az előírtnál is jobb tartási körülmények közül érkeznek: lakhelyük tágas, tiszta, még játékok is biztosítva vannak számukra. Az állatok így a megszokottnál kevesebb stressznek vannak kitéve. Pick Friss hús termékek mind Magyarországon nevelt állatokból készültek. Takarmányuk GMO és antibiotikummentes.

Így aki Pick Friss hús termékeket választ, biztos lehet abban, hogy nem csak finom, hanem egészséges, a lehető legkevesebb állati szenvedéssel járó eledelt tesz a családi asztalra.

További információ: Pick prémium húsok

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Életét vesztette Sallai Nóra ötéves kisfia az autóbaleset következtében

Életét vesztette Sallai Nóra ötéves kisfia az autóbaleset következtében

Szeptember 27-én történt a súlyos karambol, melyben Sallai Nóra színésznő és kisfia életveszélyes sérüléseket szenvedett - azóta kórházban ápolták őket. A szörnyű baleset mára azonban felfoghatatlan tragédiává változott.
Október 2024-ben is a látás hónapja

Október 2024-ben is a látás hónapja

A látás hónapját minden évben megrendezik világszerte, így Magyarországon is. A látás hónapjának kezdetben elsősorban az optikai látásjavítás (szemüveg- és kontaktlencse-viselés) volt a fő témája. Az évek során azonban a látás, elsősorban a látásélesség megőrzésének és javításának figyelemfelhívó hónapja lett. Professzor Dr. Holló Gáborral, a Szemészeti Központ vezetőjével, glaukóma specialistájával a mai alkalommal a 2024. évben is aktuális látásmegőrzéséről és az éleslátást leginkább veszélyeztető betegségekről, valamint ezek korai felismeréséről beszélgettünk.
Minden ultrafeldolgozott élelmiszer káros? A dietetikus válaszol

Minden ultrafeldolgozott élelmiszer káros? A dietetikus válaszol

Egyre többet hallani az ultrafeldolgozott élelmiszerek veszélyeiről, a tájékozottabbak egyenesen a szív-érrendszer legnagyobb ellenségeinek tekintik azokat. Ugyanakkor érdemes tudni, hogy ezek az élelmiszerek nem mind ugyanolyan feldolgozással készülnek, és bizonyos típusaik akár még csökkenthetik is a kardiológiai kockázatokat. Czakó Bettina, a Kardioközpont dietetikusa, okleveles táplálkozástudományi szakember MSc egy új elemzés kapcsán beszélt a témáról.
Csúnyán köhög a gyermek: mi a teendő?

Csúnyán köhög a gyermek: mi a teendő?

"Csúnyán köhög" - panaszolják aggódva a szülők, amikor náthás és napok óta köhögő gyermekeikkel felkeresik az orvost. Dr. Mezei Györgyi, a Tüdőközpont gyermektüdőgyógyász, allergológus és klinikai immunológus szakorvosa arra hívja fel a figyelmet, hogy a vírusfertőzésekkel együtt járó köhögés 3-4 hétig is fennállhat.
Mennyit tudunk a szem egészségéről?

Mennyit tudunk a szem egészségéről?

Legtöbben jobban félünk a látásvesztéstől, mint a rák, a stroke, a szívbetegség és más súlyos betegségek kialakulásától, legalábbis erre mutatnak rá különböző nemzetközi tanulmányok. Bár azt feltételezzük, hogy jól ismerjük a jó látás megőrzéséhez szükséges tudnivalókat, valójában a többségnek csekély a tudása ezen a területen. Ez az ismerethiány pedig növeli egy-egy szembetegség kialakulásának kockázatát.
A szerkesztő ajánlja