SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Miért érdemes Pick hús termékeket vásárolni?

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2019-06-24
 [X]

A magyar konyha egyik legtöbbet használt alapanyaga a sertéshús, amely magas vitamin-és ásványianyag-tartalma mellett sokféle elkészítési módja miatt is népszerű. A húsválasztás során is érdemes a magas minőségre törekedni.

A sertéshúsból készült ételek - a pörkölt, a rántott karaj, a csülkös bableves vagy a kolbászos paprikás krumpli - a magyar konyha alapvető fogásai közé tartoznak. A sovány sertéshús amellett, hogy alacsony zsír- és koleszterintartalmú, kitűnő fehérjeforrás is, így elengedhetetlen a kisgyermekek megfelelő fejlődéséhez. Zöldséggel, főzelékkel keverve már egyéves kor alatt adható a babáknak is.

Az Országos Élelmezés és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) ajánlása szerint a szervezetnek napi 2-3 egység húsra van szüksége. Egy egység 10 dkg sovány sertéshúsnak vagy 5 dkg sovány felvágottnak felel meg. Már napi 50 g hús is fedezi a szervezet fehérjeigényének 20 százalékát.

A sertéshús szép vörös színét a vastartalma adja. Erre különösen a terhes és szoptató anyáknak van az átlagosnál is nagyobb sŸükségük. Emellett a B -vitamintartalma (B1, B2, niacin, B6, B12) sem elhanyagolható.

A sertéshús legnagyobb vonzereje a legtöbb családban mégsem ebben, hanem a számtalan elkészítési módjában rejlik. Karaj, comb, szűzpecsenye, csülök, füstölt húsok, felvágottak, egybesültek, kocsonya - a variációk száma végtelen. A külföldiek gyakran rácsodálkoznak, hogy a magyar ember még húsvétkor is füstölt sonkát eszik - egyébként abból a praktikus okból, hogy a téli disznóvágás után ez a húsfajta maradt friss tavaszig.

Mindezen előnyök főleg akkor élvezhetőek, ha törekszünk arra, hogy megfelelő körülmények közül érkező, minőségi termékeket vásároljunk. A Bonafarm Csoport sertéstelepein nevelt állatok az előírtnál is jobb tartási körülmények közül érkeznek: lakhelyük tágas, tiszta, még játékok is biztosítva vannak számukra. Az állatok így a megszokottnál kevesebb stressznek vannak kitéve. Pick Friss hús termékek mind Magyarországon nevelt állatokból készültek. Takarmányuk GMO és antibiotikummentes.

Így aki Pick Friss hús termékeket választ, biztos lehet abban, hogy nem csak finom, hanem egészséges, a lehető legkevesebb állati szenvedéssel járó eledelt tesz a családi asztalra.

További információ: Pick prémium húsok

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Három gyerek tűnt el Szigetszentmiklósról

A szigetszentmiklósi rendőrök a lakosság segítségét kérik három gyermek eltűnésének felkutatásában.

Epekövesek, figyelem! Íme a gasztroenterológus ünnepi tanácsai

Az ünnepi időszakban tömegesen jelentkeznek a sürgősségi ellátásban az epekólikás betegek. Dr. Pászthory Erzsébet, a Gasztroenterológiai Központ gasztroenterológus, belgyógyász szakorvosa szerint, ha valaki már átélt ilyen rohamot, az soha nem felejti el; megfelelő kezelés híján pedig bármikor újra jelentkezhetnek a tünetek, és akár súlyosabb szövődményeket is okozhatnak a kövek.

Óriási a korai felismerés jelentősége a nőgyógyászati daganatoknál is

A daganatos betegségek korai felismerése sok esetben élet-halál kérdése lehet, de legalábbis meghatározza a kezelés lehetőségeit. Így van ez a nőgyógyászati daganatok esetében is: minél korábban sikerül felismerni a betegséget, annál jobbak lehetnek a kilátások. Dr. Hernádi Balázs, a Nőgyógyászati Központ szülész-nőgyógyásza, a nőgyógyászati onkológia specialistája elmagyarázta, mikor, kinek és milyen vizsgálatok szükségesek az időben történő diagnosztizáláshoz.

Újévi fogadalom: 2025-ben ne hagyjuk ki a „nagyrutin” vizsgálatot!

Huszonegy éves kor fölött rizikófaktorok, tünetek hiányában legalább öt évente, krónikus betegség, idős életkor esetén évente javasolt a laborvizsgálat, amely fényt deríthet a tartós fáradékonyság, sápadtság, szem alatti sötét karikák, ingerlékenység, hajhullás, gyors hízás vagy fogyás, haspuffadás, bőrproblémák, véres vizelet vagy széklet hátterében húzódó problémákra is. Mindez azért fontos, mert az időben felfedezett betegségek, nagyobb hatékonysággal gyógyíthatók - mondja dr. Torzsa Péter, a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékének vezetője.

Mit tehetünk, ha folyamatosan romlik a gyermekünk szeme?

A gyermekek látása világszerte egyre rosszabb, és ennek egyik egyértelmű oka a képernyő előtt töltött idő növekedése. Egy globális tanulmány szerint az utóbbi években egyre több gyermeknél jelentkezik miópia, más néven rövidlátás.

© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
ADATVÉDELMI BEÁLLÍTÁSOK
A szerkesztő ajánlja