SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egészséges cipő ügyes gyerkőcöknek - Megérkezett a Joyssy Magyarországra!

Családinet [cikkei] - 2009-11-19
 [X]

A legújabb biomechanikai felfedezések segítették annak a cipőmárkának kifejlesztését, amelyet Budapesten mutatott be ifj. Karl Müller svájci feltaláló. A siker garantált, mivel a Joyssy az MBT feltalálók családjából származik.
Egészséges cipő ügyes gyerkőcöknek - Megérkezett a Joyssy Magyarországra!

Milyen a jó gyermekcipő, ami nem teszi tönkre a kicsi lábait? Erre a kérdésre keresi a választ valamennyi szülő, miután megtette első lépéseit a család legkisebb tagja. És erre a kérdésre találta meg a választ két fiatal svájci feltaláló, amikor egy technológiai újítás mögé állt. Ifj. Karl Müller és Claudio Minder a divatszakmából hozta át tapasztalatait az egészséges és komfortos cipők piacára. A siker garantált: id. Karl Müller az MBT lábbelivel már meghódította a világot és megváltoztatta az emberek gondolkodását az egészségmegőrzésről.

Dr. Dobos Márta ortopéd szakorvos szerint a gyermekek 98%-a egészséges lábakkal jön világra, de a felnőttek 60%-nak valamilyen lábdeformációja van. Ezek a gyerekkorban alakulnak ki. Nemcsak a megelőzés, de az első cipő kiválasztása is fontos! A gyerekeknél előfordul, hogy zavartalanul hordják tovább a kinőtt vagy kényelmetlen cipőket. A lúdtalp 2-3 éves korig nem mutatható ki, csak a hajlam. A járás következtében a rövid talpizmok aktív munkája eredményeként folyamatosan alakul ki a láb  hosszanti és haránt boltozata. A talpizmok annál többet dolgoznak, minél változatosabb terepen járnak a gyerekek (homok, kavics, fű, egyenetlen terep, stb.) Napjainkban a városokban nehéz ilyen terepeket találni, ezért a lúdtalpra hajlamos kisgyermekek számára alternatív eljárásokat kell keresni. A láb végleges boltozatos szerkezete csak a kisiskolás kor elején alakul ki, addig aktív lábbelivel segíthetjük az egészséges boltozatok kialakítását.


Milyen a jó gyerekcipő? A jó gyerekcipő puha, rugalmas talpú, könnyített, csúszásmentes, az ütközések és rázkódások enyhítése céljából vastagabb talpú, speciális, úgynevezett sokkelnyelő réteggel rendelkezik. A nem megfelelő cipők általában olcsóbbak, ezért kísértést jelentenek a gyorsan növekvő lábak miatt rendszeresen új cipő vásárlására kényszerülő szülők számára. Azonban a későbbiekben kiderülő lábfejlődési rendellenességek korrigálása sokkal költségesebb, és további kellemetlenséggel jár. Ezért érdemes egészséges gyermekcipőt megvásárolnia minden felelős szülőnek! Emellett a cipő méretének folyamatos felülvizsgálata is fontos, hiszen a gyerekeknél előfordulhat, hogy zavartalanul hordják tovább a kinőtt vagy kényelmetlen cipőket.

A Joyssy több mint gyerekcipő, mivel puhább, mint a legtöbb gyermeklábbeli és tökéletesen illeszkedik a lábra. Különlegesen felépített, több rétegű cipőtalpa járás közben finoman mozgó alapot képez, finoman rugózik, a természetes járás élményét adja. Elősegíti a helyes testtartást, erősíti az izomzatot, hozzájárul az izomrendszer egészséges fejlődéséhez, így segítségükkel megelőzhetők a felnőttkori kóros mozgásszervi elváltozások.

A világ legpuhább cipője - Mostantól öröm a járás Magyarországon is!

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

"Nincs többé trükközés" - írja a Medicalonline.
Vízbe esett egy 5 éves, úszni nem tudó kisfiú egy zalai fürdőben - mire kimentették, már nem lélegzett

Vízbe esett egy 5 éves, úszni nem tudó kisfiú egy zalai fürdőben - mire kimentették, már nem lélegzett

Egy Zala vármegyei fürdőben történt meg minden szülő rémálma.
Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Augusztus 20. Magyarország egyik legnagyobb ünnepe, amely az államalapítást és Szent Istvánt, az ország első királyát ünnepli. Ezen a napon országszerte színes és változatos programok várják az érdeklődőket, a hagyományőrző eseményektől kezdve a kulturális rendezvényeken át a látványos tűzijátékokig. Mutatunk néhány ingyenes programot Budapesten és vidéken, amelyekre ellátogatva tartalmas és érdekes napot tölthet együtt a család.
Mintegy negyed évszázad elteltével mérték fel ismét a hazai lakosság egészséggel összefüggő életminőségét

Mintegy negyed évszázad elteltével mérték fel ismét a hazai lakosság egészséggel összefüggő életminőségét

A képzettebbek, a gazdaságilag aktívak, illetve az egy háztartásban többen együtt élők jobb egészséggel összefüggő életminőségre számíthatnak, mint az alacsonyabb iskolai végzettségűek, vagy az egyedül élők. Többek között ez derült ki abból a kutatásból, amelyet a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Technológiaértékelő és Elemzési Központja készített csaknem 12 ezer résztvevő kérdőíves felmérésével. Hazánkban hasonló kutatás utoljára 2000-ben mérte fel a lakosság egészséggel összefüggő életminőségét, így a vizsgálat abból a szempontból is egyedülálló, hogy az eredmények két évtized távlatából összevethetők, elsősorban a középkorúaknál jelentős javulást mutatva. Eredményeiket a neves Quality of Life Research című lapban publikálták az egyetem kutatói.
Akadozó és véres vizelet a hólyagrák tünete lehet

Akadozó és véres vizelet a hólyagrák tünete lehet

A gyakori vizelési inger, az akadozó vizelet meglehetősen sokakat érintő tünet, a véres vizelet azonban olyasmi, ami jóval ijesztőbbnek tűnik és hamarabb orvoshoz fordul miatta a beteg. Nagyon fontos felhívni a figyelmet arra, hogy urológus szakorvoshoz kell fordulni még a kevésbé fenyegető tünetekkel is, mivel a hólyagrák tüneteként megjelenő vérvizelés sokszor csak a laborelemzés során mutatható ki. Dr. Med. Habil. Buzogány István PhD, az Urológiai Központ urológusa a daganatos betegség további lehetséges tüneteire, valamint a kivizsgálás jelentőségére hívta fel a figyelmet.
A szerkesztő ajánlja