SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az első babás anyukák 11 dilije

Családinet [cikkei] - 2016-03-27
Amikor a barátaid családjába megérkezik az első baba és alaposan felforgatja az életüket, azt gondolod: "Jó ég, ezeknek elment a józan eszük! Na, majd amikor én leszek anyuka..." Aztán egy nap te is anyává válsz, és érdekes módon ugyanúgy fogsz viselkedni, ahogy ők.
Az első babás anyukák 11 dilije

Az alábbi listát tekintheted jövendölésnek, figyelmeztetésnek, vagy akár viccnek, de valószínű, hogy mind a 11-et csinálni fogod. Hogy miért, azt pontosan mi sem tudjuk - ezek egyszerűen részei az anyává válásnak. Ne mondd, hogy nem szóltunk :)

Ha már van gyermeked, nos, akkor kellemes nosztalgiázást kívánunk:


1. Naponta ötvenszer ellenőrzöd, hogy él-e még a baba

"Mi volt ez a zaj? Jól van a kicsi? Biztosan vesz levegőt?"Mind ugyanezeket a mondatokat ismételgetjük, szóval ne légy zavarban, nyugodtan dugd be a fejed a mózeskosárba, tapaszd a füled az ajkaira, hogy megbizonyosodj, tényleg lélegzik. Csak vigyázz, fel ne ébreszd közben!


2. Dugig pakolod a pelenkázó táskát

Az anyukák általában nagyon izgatottá válnak a pelenkázó táska témától. Naná, ez is egy táska! Alig várod, hogy beszerezd, és ki is használod minden egyes centiméterét. A sok praktikus zsebben tökéletesen elférnek a cumisüvegek, pelenkák, törlőkendők, fertőtlenítők, pelenkagyűjtő zacskók, büfis kendő, kis takaró, váltásruha... egyetlen zseb sem maradhat üresen. Később ezek helyére olyasmik vándorolnak, mint például pénztárca, mobiltelefon, személyi - hogy ne kelljen külön retikült vinned (ó igen, erre is vágyni fogsz egy nap!).


3. Nem engeded, hogy bárki, bármi a babádhoz érjen

Amikor először viszed sétálni, vagy jönnek látogatóba a rokonok, úgy viselkedsz, mint a prédára leső héja. Mindenre és mindenkire, aki csak a baba közelébe megy, úgy nézel, mintha az Ebola egy különösen agresszív fajtáját hordozná. "Csak nem képzeled, hogy hozzáérhetsz a kicsikémhez?!"
Pedig a bacik néha hasznosak is. A gyerekorvosok szerint a vidéken, farmokon felnőtt gyerekek egészségesebbek, mint városi társaik. Azt mindenesetre nagyon jól teszed, ha nem engeded, hogy bárki megpuszilja gyermeked, ennek ugyanis nagyon komoly következményei is lehetnek.


4. Fertőtlenítesz minden egyes üveget. Kétszer.

Mosogatógép?! Hogyisne! Arról szó sem lehet. Egyesével a sterilizálóba az üvegeket, cumikat, majd szigorúan kézzel eltörölgetni, szárogatni őket, bizony.
Ne aggódj, a második babánál már nem leszel ennyire körültekintő, mivel minden energiádat le fogja kötni, hogy az elsőszülöttedet kergesd. Jó, ha egyáltalán eszedbe jut majd felhozni a sterilizálót a pincéből.


5. Sosem hagyod pihenni a mosógépet

Úgy érzed, mintha soha nem lenne elegendő tiszta pelenka, textil alátét, büfis kendő, takaró. Ha a gyerek ruhái nem töltenek meg egy programot, újramosod ezeket is. Biztos, ami biztos. A mosógép egész nap megy, teljes kapacitáson. Sajnos nem fogja megérni a következő gyermeked születését, de ne bánkódj, kiszolgálta az idejét. A második masina majd – heti két-háromszori használattal – aggastyánkort él meg a családban.


6. Textilpelenka nélkül egy pillanatra sem teszed le

Bacik. Nincs rosszabb a baciknál, legalábbis egy kezdő anyuka számára biztosan nincs. Így aztán bármilyen felületre, ami érintkezik az apróság ruhájával, textilpelenkát terítesz. Kocsi ülés, éttermi vagy orvosi pelenkázó, pad, bevásárlókocsi, stb. Később persze rájössz majd, a ruhái teljesen betöltik a szükséges baciszűrő funkciót.


7. 10 percenként fertőtleníted a kezed

Az első gyermek születésénél bevásárolsz a drogériában, a teljes készletet beszerzed a fertőtlenítők arzenáljából, és innentől kezdve egy lépést sem teszel nélkülük. Ügyelsz rá, hogy rajtad kívül az egész család és minden látogató használja a különböző fertőtlenítőket, ezért nem bízod a véletlenre a dolgot: minden helyiségbe teszel egy flakonnal. Később persze beéred majd egy egyszerű kézmosással is.


8. Túl sok babaruhát veszel

Ki fogja nőni, hetek alatt, de tényleg. Úgy nő ki egy csomó bűbájos (és méregdrága!) rugdalózót, hogy egyszer sem volt rajta.
Mire megtalálod a csodaszép body-t a ruhás szekrény alján, kiderül, hogy őrült tempóban cseperedő pöttömöd már két mérettel nagyobbat hord. Bosszantó. Az örökölt holmi a barátod! A használtruha boltok nagyszerű találmányok, főleg, hogy ebben a korban olyan gyorsan nőnek, hogy nincs is igazán ideje lerongyolódni egy ruhácskának az előző tulajdonoson.


9. Szuper csini ruhákba öltözteted

Igen, a babaruhák nagyon édik. De szinte azonnal össze lesznek rondítva anyatejjel, tápszerrel, bukival, gyümölcspürével és persze kakival, amint ráadod őket. Egy kisbabának nincs szüksége méregdrága, extravagáns ruhácskákra minden egyes vásárláshoz a sarki boltban. 
Na jó, csak csendben súgjuk, nehogy apa meghallja: azért a nagyi szülinapjára megveheted azt a cuki aprócska öltönyt, vagy a miniatűr kisestélyit, hogy igazán csinos legyen az ünneplésen. Majd öröklik a kistesók.


10. A kevéske szabadidődet is azzal töltöd, hogy benne gyönyörködsz

Ha a pici elaludt, te pedig végre intézhetnéd a saját dolgaidat (na, nem olvasásra, kikapcsolódásra, vagy pihenésre gondolunk, hanem egyszerűen csak elmehetnél például megfürdeni), inkább leülsz az ágya mellé, és figyeled, ahogy alszik. Nincs ezzel semmi gond, hisz a babád tényleg gyönyörű, és nem lehet betelni a látványával. A fürdés meg várhat, majd eljutsz oda is valamikor, pár napon belül.


11. Századszor is ellenőrzöd, hogy él-e még a baba

Tudod mit? Csináld nyugodtan, mindenki más is pontosan ugyanezt teszi. Sőt, eláruljuk: akkor is ellenőrizni fogod a légzését, amikor már rég óvodás, iskolás lesz, mert az anyai aggodalom már csak ilyen. De ez így van rendjén. :)

Reméljük, neked is mosolyt csalt az arcodra a fenti lista, és valószínű, hogy a legtöbb témában magadra ismertél. Ugye? :) Rád hány pont volt jellemző ezek közül? Mit tennél még hozzá? Írd meg nekünk, a cikk alatt! 

Kép: www.fickr.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

Elhunyt a kisfiú, aki azt játszotta az iskolai kiránduláson a barátaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni

A 13 éves Áront a baleset után sikerült újraéleszteni, ám pár nap múlva életét vesztette. Édesanyja elmondta a híradónak: a kisfiú napok óta másról sem beszélt, annyira várta az iskolai kirándulást.
A kóros soványság továbbra is elvárás a divatszakmában

A kóros soványság továbbra is elvárás a divatszakmában

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. "plusz méretes", azaz "test pozitív" divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.
8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

8-9 éves gyerekekkel teli busz borult árokba Kőszegnél - osztálykiránduláson vettek részt

A baleset során hatan könnyebben megsérültek, őket kórházba szállították.
3 éves, tündéri kislány tűnt el Budapesten

3 éves, tündéri kislány tűnt el Budapesten

Fonseca Lily átlagos testalkatú, hosszú, világosbarna hajú, barna szemű kislány, a XVII. kerületből tűnt el. A rendőrség azt kéri, hogy akinek van információja a kislány tartózkodási helyéről, az jelentkezzen.
A szerkesztő ajánlja