Cikk kommentek:
Video és webshop kommentek:
1 fej vöröshagyma,5 fej gomba,1 fejes saláta,2 szál sárgarépa,3 paradicsom,5 retek,1 doboz csemegekukorica,só,bors,1 dl olívaolaj.
A hagymát és a gombát felkockázzuk.Serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a hagymát,majd hozzáadjuk a gombát és össze pároljuk őket.Felaprítjuk és egy tálba összekeverjük a többi alapanyagot.Hozzáadjuk a serpenyő tartalmát,ami szósznak is kiváló, mivel a gomba levet enged.
Salátalevéllel bélelt tálba öntjük a zöldségeket és 30 percig állni hagyjuk,addig össze érnek az ízek.
Érdekes, a virslisalátát én teljesen máshogy ismerem. Ecetes cukros lé, mintha bármilyen pl fejes salátát csinálnál, jó sok virslikarika, és jó sok nagyon vékonyra szelt hagyma. Tojássalátát hasonlóan kagyloéhoz, csak kefír helyett tejföllel. Füstölt sajttal majd kipróbálom, ígéretes recept. Köszönjük
Moslyogós kedves fiatalos friss nagymama
Köszi Kagylo a sali recepteket! : )
Én van mikor a virslisalihoz nem hagymát, hanem csemege kukoricát teszek, de ugyan így készítem el.
Tojás saláta
10 db tojás keményre főtt tojás,kicsire össze vágni.
2 pohár kefir,2 dl majonéz,mustár,kicsi bors.3 csemege hagyma zöldjével felszeletelve.10 dkg füstölt sajt apró kockára vágva.
Virsli saláta
4 pár virsli,4 tojás,4 dl tejföl,1 evőkanál mustár,1 nagy tubus majonéz,fehér bors,1 nagy fej hagyma.
Összekeverjük a tejfölt a mustárt és a majonézt.Hagymát apróra vágjuk,megborsozzuk és hozzá adjuk. Megfőzzük a tojást és a virslit.A keményre főtt tojásból 3-at bele reszelünk a majonézes öntetbe,majd bele karikázzuk a virsliket.5. tojással díszítjük.
Én azt a salátaszecskát nem szoktam venni, drágállom ugyanis nagyon. De igen, néha az egyszerűeség a legjobb. Mint pl a tzatziki. Uborka reszelve, fokhagyma, só, bors, citromlé, pár csepp olívaolaj, natúrjoghurt és már kész is. Grillezéshez szinte mindig ezt is csinálunk.
Moslyogós kedves fiatalos friss nagymama
Én szoktam a boltba venni zacskós vegyes salátát, azt hiszem, saláta mix a hivatalos neve. Felturbózom, vágok hozzá kis kockákba karaván és trapista sajtot, teszek bele konzerv kukoricát, vágok bele hagymát (ha van újhagymát, de ha nincs jó a sima vagy vörös), és leöntöm ezersziget öntettel. Ez nem egy nagy ördöngösség, de nagyon finom, főleg ha grillezünk szoktuk csinálni a husi mellé. Ja, és az alkotóelemeket előző nap összekeverem, hogy összeérjenek, csak az öntetet teszem rá fogyasztás előtt kb. 2-3 órával.
Hússaláta
Hozzávalók: Bármilyen maradék főtt, vagy sült hús
egy kis üveg konzerv zöldborsó
3-4 db héjában főtt, meghámozott, kockára vágott krumpli
csemege ubi kockára vágva
majonéz, tejföl, bors, mustár, vagyis tartármártás
A húst is összevágom apró falatokra, a borsót leszűröm összekeverem az egészet a tartárral, hűtőbe rakom 2-3 órára, és mehet a kaja.
Ínyenc saláta, ahogy én szeretem.
Hozzávalók:
(Ha szerencséd van, nagy része van otthon konzervben, vagy bolti változatban)
Moslyogós kedves fiatalos friss nagymama