Családinet.hu

Családinet Közösségek

A közösségről: Annyi receptet beszéltünk már meg különböző topicokban, gondoltam megnyitom a kifőzdét, ahová mindenki megírhatja kedvenc receptjét. Ha lesz rá igény, szavazhatunk, és megalapíthatjuk a hét étele címet is! :) Gyertek bátran, írjátok meg mit hogyan szoktatok főzni!

nyílt - 26 tag

Fórumtéma: Hideg, meleg szendvicsek

Csak a közösség tagjai írhatnak hozzászólást!

Hozzászólások (30 db)

07. 08. 08:18
Signetta

Majd akkor aki elkészíti közülünk hamarabb, leírja a véleményét. : ) Bár, az enyém nem mérvadó. :D

07. 07. 15:25
vicusmamesz

No igen. De nem jutott fejembe :)

Moslyogós kedves fiatalos friss nagymama :)

07. 07. 08:22
Signetta

Helyette készíthettél volna ilyet is. :D

07. 06. 11:36
vicusmamesz

Ahh, dehogy... Valami mindig közbejön. Tegnap pl az a darált párizsis melegszenyó. :D

07. 06. 11:35
Signetta

Te még nem készítetted el?

07. 05. 11:17
vicusmamesz

Úgy biztos jó lesz.ha meg viszonylag közelre rakod a fűtőbetéthez, a zsemlének ideje sem lesz kiszáradni.

07. 05. 11:17
vicusmamesz

Úgy biztos jó lesz.ha meg viszonylag közelre rakod a fűtőbetéthez, a zsemlének ideje sem lesz kiszáradni.

07. 05. 08:47
Signetta

Vicus. :D:D Elképzeltem a virslilátványt. :D :D
Lehet, ha én ezt elkészítem, a régi, jó kis ruszki, felülfűtőszállas grillezőbe fogom. : ) Majd először nem teszem rá a sajtot, csak úgy grillezem kicsit meg, aztán sajttal is, meg külön a kalapját. Remélem, úgy nem szárad ki a zsömle...

07. 02. 14:45
vicusmamesz

Na mikróban grillezésről ne is beszéljünk... Egyszer a sajtos virslinél elfelejtettem átkapcsolni mikróról grillre, és 12 percig mikróztam szegényeket. Hát ilyen fél centi vékony, 3 centi hosszú virsliropik lettek...

07. 02. 09:34
kokuszpok2

Nem én is, bár nálam a mikróban szárad ki mindig, de nagyon guszta tényleg.

https://www.csaladinet.hu/ticker.php?id=83

07. 02. 08:57
Signetta

Ez nagyon guszta :D Csak én félek, hogy a sütőben kiszárad a zsömle.

07. 01. 12:44
vicusmamesz

Mekkora ötlet! Én eddig csak túróval töltögettem a zsemlét, de ezt megcsinálom! :)

07. 01. 10:17
Signetta

Sült töltött zsemle
Hozzávalók:
6 db zsemle, 10 szelet csirkemellsonka, 8 szelet sajt + egy kevés reszelt a tetejére, 2 kis pohár tejföl, só, őrölt bors ( esetleg őrölt chili ) , vaj
Elkészítés:
A zsemléknek levágjuk a tetejét (kb. 1-2 cm). Az alsó részt kivájjuk, hogy egy viszonylag vékony burok maradjon csak meg, a zsemlebelet félretesszük. A kalapokat és a kivájt zsemlék karimáját megvajazzuk. Kiborítjuk egy tálba a tejfölt, fűszerezzük a borssal, megsózzuk, elkeverjük. A sonkát és a sajtot pici darabokra vágjuk, és azt is belekeverjük, ahogy a kis darabokra szaggatott zsemlebelet is. Az egészet összekeverjük, aztán a kivájt zsemlékbe adagoljuk. Visszatesszük a kalapokat, a zsemlék tetejére sajtot szórunk, és sütőben addig sütjük, amíg a sajt megpirul.
Én a sajtot a betöltött zsemlékre szórtam és sütöttem rá, és külön pírítottam meg a zsemlék tetejét is. A végén pedig ráhelyeztem mint "tetőt".
Finom, laktató melegszendvics variáns!
Sütés előtt:

https://www.csaladinet.hu/user_galleries/36863/thumbs/3506_toltott_zsomle_sutes_elott.jpg

Sütés után:

https://www.csaladinet.hu/user_galleries/36863/thumbs/3506_toltott_zsomle.jpg

04. 23. 08:04
Signetta

Én reszelt sajtot simán teszek a lecsóba is, ha kedvem van hozzá. : ) De persze, van sok kaja, amihez nem illik. : )

04. 22. 10:29
vicusmamesz

Hát van azért, amihez nem illik, pedig én is nagyon szeretem :)