A közösségről: Annyi receptet beszéltünk már meg különböző topicokban, gondoltam megnyitom a kifőzdét, ahová mindenki megírhatja kedvenc receptjét. Ha lesz rá igény, szavazhatunk, és megalapíthatjuk a hét étele címet is! :) Gyertek bátran, írjátok meg mit hogyan szoktatok főzni!
Vicus. Elképzeltem a virslilátványt.
Lehet, ha én ezt elkészítem, a régi, jó kis ruszki, felülfűtőszállas grillezőbe fogom. : ) Majd először nem teszem rá a sajtot, csak úgy grillezem kicsit meg, aztán sajttal is, meg külön a kalapját. Remélem, úgy nem szárad ki a zsömle...
Na mikróban grillezésről ne is beszéljünk... Egyszer a sajtos virslinél elfelejtettem átkapcsolni mikróról grillre, és 12 percig mikróztam szegényeket. Hát ilyen fél centi vékony, 3 centi hosszú virsliropik lettek...
Sült töltött zsemle Hozzávalók:
6 db zsemle, 10 szelet csirkemellsonka, 8 szelet sajt + egy kevés reszelt a tetejére, 2 kis pohár tejföl, só, őrölt bors ( esetleg őrölt chili ) , vaj Elkészítés:
A zsemléknek levágjuk a tetejét (kb. 1-2 cm). Az alsó részt kivájjuk, hogy egy viszonylag vékony burok maradjon csak meg, a zsemlebelet félretesszük. A kalapokat és a kivájt zsemlék karimáját megvajazzuk. Kiborítjuk egy tálba a tejfölt, fűszerezzük a borssal, megsózzuk, elkeverjük. A sonkát és a sajtot pici darabokra vágjuk, és azt is belekeverjük, ahogy a kis darabokra szaggatott zsemlebelet is. Az egészet összekeverjük, aztán a kivájt zsemlékbe adagoljuk. Visszatesszük a kalapokat, a zsemlék tetejére sajtot szórunk, és sütőben addig sütjük, amíg a sajt megpirul.
Én a sajtot a betöltött zsemlékre szórtam és sütöttem rá, és külön pírítottam meg a zsemlék tetejét is. A végén pedig ráhelyeztem mint "tetőt".
Finom, laktató melegszendvics variáns!
Sütés előtt: