Családinet.hu

Családinet Közösségek

A közösségről: Annyi receptet beszéltünk már meg különböző topicokban, gondoltam megnyitom a kifőzdét, ahová mindenki megírhatja kedvenc receptjét. Ha lesz rá igény, szavazhatunk, és megalapíthatjuk a hét étele címet is! :) Gyertek bátran, írjátok meg mit hogyan szoktatok főzni!

nyílt - 26 tag

Fórumtéma: Főzelékek, egytál ételek

Csak a közösség tagjai írhatnak hozzászólást!

Hozzászólások (39 db)

07. 09. 09:08
Signetta

Elírtam, nem küldened kell, hanem meghívnod. :D
Egyébként tegnap kaptam a szomszéd kis barátnőmtől rántott karfiolt, be is vágtam, jól esett. :D

07. 08. 15:24
vicusmamesz

Nem küldök drága, mert mire odaér lekvár lesz belőle :D

Moslyogós kedves fiatalos friss nagymama :)

07. 08. 08:08
Signetta

De arról nem nyilatkozol, hogy küldesz-e? :D Hát... én is megeszem ezeket a gyümiket, meg másokat is, de a sárgabarack valahogy jöhetne mindig. :D

07. 07. 15:30
vicusmamesz

Nekem is a sárgabarack a kedvenc gyümölcsöm. PErsze idényjelleggel, mert van még pár kedvenc :) Eper, málna, szeder (leginkább a fehér), dinnye, szőlő, mandarin. A többivel változó, de legtöbbször hadilábon állok.

07. 07. 08:16
Signetta

Imádom a sárgabarackot, de amit én most vettem... hát... Küldhetnél Vicus jövőhét hétfőre a finomabb fajtából. :D

07. 06. 11:43
vicusmamesz

Gyümölcsről jut eszembe, auchanban kaptam 300 forintért kilós kiskosaras sárgabarackot, ami olyan finom volt, amilyet már évek óta nem ettem. Tudom, nem egytálétel, nem is főzelék, de finoom :D

07. 06. 11:37
Signetta

De, írhattál volna, mivel utánam írtad volna. :D Ma pedig már szabad kezet adok mindenkinek, mert jól laktam a sajttal. :D

07. 05. 11:14
vicusmamesz

Ó, akkor ma ne írjak semmit? :)

07. 05. 08:49
Signetta

Jaj, ne beszéljünk ma csak gyümölcsről. :D

07. 02. 14:43
vicusmamesz

Fú ez a töltött pizza nagyon jó dolog! Én egyszer régen olyat ettem, amiben sajtmártás volt, sonka, meg karfiol! Az nem semmi ám! :)

07. 02. 09:37
kokuszpok2

Érdekes a pizza tésztába még sose tettem fűszert...

https://www.csaladinet.hu/ticker.php?id=83

07. 02. 08:47
Signetta

Még egy egy tál étel. :D

Töltött pizza
Egyszerű pizzatészta recepttel kell készíteni. Vékonyra kinyújtottam a tésztát kör alakúra, megkentem tejföllel, tettem rá kolbászkarikákat, előre lepírított szalonnát, karikára vágott hagymát és reszelt sajtot. Ezeket mind csak a tészta egyik felére mivel a másik felét rá kell hajtani. Mielött ráhajtanánk a tészta szélét tojással be kell kenni és egy kicsit felhajtani. A tetejét is megkenni tojással és reszelt sajttal megszórni. 200 fokos előmelegített sütőben addig sütni míg a teteje meg nem pírul. A tölteléket sokféleképpen lehet variálni.

Pizzatészta:
Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 tojás
2 dl tej
2 evőkanál olaj
1,5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1 mokkáskanál só

Elkészítés: A tejet langyosra melegítjük, az elmorzsolt élesztőt és a cukrot egy kevés liszttel elkeverjük, és egy kis tejet öntünk hozzá. Hagyjuk, hogy megkeljen. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal, pizzafűszerrel vagy oreganóval és jól kigyúrjuk. 30 percig langyos helyen pihentetjük.
https://www.csaladinet.hu/user_galleries/36863/thumbs/3506_pizza1.jpg https://www.csaladinet.hu/user_galleries/36863/thumbs/3506_pizza2.jpg

07. 02. 08:41
Signetta

Hát, ha hasonlít a kroketthez, akkor éppen mehetett volna a köretekhez is. : )Én legalább is a krokettet köretnek szoktam enni. : ) De itt is jó, mert egy tál étel. : ))

07. 01. 12:46
vicusmamesz

Szerintem nem számít köretnek. Nem is oda tetted, nagyon helyesen! :D

06. 30. 08:01
Signetta

Nem tudom, ez mennyire számít köretnek, viszont azt se, hová írjam, így ide másolom a receptet. :D

Sajtos - burgonyás golyók
Hozzávalók:
2 db nagy, főtt, áttört burgonya
5 dkg liszt, 4 dkg vaj vagy margarin, 7 dkg reszelt sajt, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só , zsemlemorzsa
Elkészítése:
A megpuhított vajat összegyúrom a liszttel, az áttört, főtt burgonyával, a felvert tojással, a szétzúzott fokhagymával, a reszelt sajttal és a fűszerekkel. A masszából vizes kézzel kis diónyi golyókat gyúrok, majd zsemlemorzsában megforgatva, bő, forró olajban kisütöm.
Aki szereti tehet a zsemlemorzsába egy kis szezámmagot, feldobja a látványt és az ízét is! Szinte ugyanolyan mint a krokett. Én legközelebb megbolondítom egy kis kockára vágott füstölt sonkával.
Ebből az adagból a képen látható mennyiség lesz.
https://www.csaladinet.hu/user_galleries/36863/thumbs/3506_sajtosburgonyas_golyo.jpg