Cikk kommentek:
Video és webshop kommentek:
Töltelék leves!
1.olaj,hagyma,pirospaprika.Vízzel felönteni.
2.sárgarépa,zöldség,karikára vágni.Só,delikát(fűszerezni).
3.Kockára vágott krumpli.Bele tenni mikor majdnem megfőtt..
5.Töltelék:Kevés olajon petrezselymet pirítani,abba 4-5 tojás,só delikát.Késhegynyi szódabikarbóna.Ebbe 2 szelet kenyért belsejét vízben áztatunk,kicsavarjuk és bele rakjuk.Végül lisztet,amíg nem lesz elég sűrű,de ne nagyon.Bemártjuk a kanalat a levesbe, és a töltelékbe.Szép nagyra meg fog dagadni,nem kell sokat felszedni a kanállal.
Őszibarack krémleves
Hozzávalók: 30 dkg őszibarack, 2 tojás sárgája, 1 evőkanál méz, 1 dl tejszín, fahéj, citromlé, szegfűszeg
Elkészítés: A barackokat jó alaposan mosd meg, majd szeleteld fel. A szeleteket kevés fahéjjal, szegfűszeggel, citromlével és a mézzel keverd össze, majd 6-7 deciliter vízzel főzd meg és hűtsd le. Az egészet öntsd át turmixgépbe, add hozzá a tojás sárgáját és a tejszínt, majd turmixold habosra. Díszítéshez egy-két szelet barackot helyezz a leves tetejére.