A közösségről: Annyi receptet beszéltünk már meg különböző topicokban, gondoltam megnyitom a kifőzdét, ahová mindenki megírhatja kedvenc receptjét. Ha lesz rá igény, szavazhatunk, és megalapíthatjuk a hét étele címet is! :) Gyertek bátran, írjátok meg mit hogyan szoktatok főzni!
Vicuska, azért tudom, hogy a töltött káposzta fejes káposztából a kell káposzta meg kell káposztából van, a kettő nem ugyan az. Csak na, mint Kokipoki is írta, van, aki kelkáposzta levélbe teszi a töltött káposzta tölteléket. : ))
Ma lecsó a menü. : ) Én szoktam alá pirítani backont, kis füstölt ízt ad neki. : )
Ez a töltött kel jó lehet, bár a nagyim kelkáposztába is szokott töltött káposztát csinálni.
Ma lebbencs leves lesz nálam, meg lehet a fagyóból kiveszem a töltött káposztát, ha már ennyit beszélünk róla.
Édes drága kincsem, a töltött káposzta fejeskáposztából van, főzzük, ezt meg kelkáposztából csinálom, és sütjük. Tehát ugyanaz, ugye? Majdnem jó volt, csak túlsütöttem, és kicsit kiszáradt a rizs benne. Mondjuk a sok tejföl segített rajta.
Ja, akkor úgy kell, hasonló palacsinta tésztába. : ) Pár hónapja ettem ilyet, hal volt így kirántva, borzalmas volt. Előtte se ettem, mert nekem a bunda legyen jó ropogós : ), de azóta már csak a gondolatától is rosszul vagyok. :/
Hmm... első olvasásra, hogy belecsavarod a levelekbe a tölteléket, nekem a töltött káposzta ugrott be. : ) Várom a beszámolód! : ))
Nálam a napi ajánlat bécsi virsli lesz, ha nem lehet kapni, pizzarendelés valószínűleg.
Nem, nem az Ezt nem kell hempergetni semmibe, a bundája ilyen fűszeres sűrű palacsintatészta. Mára meg olyat tervezek estére, mint a rakottkel, csak nem "rakom", hanem a tölteléket belecsavarom a káposztalevelekbe. Majd referálok milyen lett.
A párizsis bunda az, mikor nem hempergetik meg prézlibe? : ) Ha igen, jaj de nem szeretem. : )
Filózok még mindig, hogy pizza rendelés legyen, vagy rántott sajt. : ) A pizza csak azért rosszabb ötlet, mert akkor el kell mennem pénzt kivenni, mert elfogyott.
Már jóval holnap van Vicus. Sikerült sütni dagadót? Jól esett?
Hétvégén fasírt, krumplipüré és sok sali. : ) Ma banán, körte, szőlő. : ))
Kaptam a szomszédtól vadast zsömlegombóccal tegnap. Nekem nem jött be. : ) De aki szereti annak jó 1-2 nap ebédre. : )
Holnap dagadót fogok sütni (azt szoktam venni oldalas helyett, majdnem olyan finom, és kevesebb vele a macera). Hozzá hagymás rizs lesz, meg csalamádé. Mikor lesz már holnap?
Én még éttermi carbonárát nem ettem, hogy az milyen. : ) Viszont, amit itthon készítek se szeretem már!
Ahh... már olyan finom, meleg ropogós kenyérkét, de régen ettem én is.
Nem ebéd, de én ebédre eszem ma, bundás kenyér, sajttal, parizerrel, hordós káposztával.