A közösségről: Annyi receptet beszéltünk már meg különböző topicokban, gondoltam megnyitom a kifőzdét, ahová mindenki megírhatja kedvenc receptjét. Ha lesz rá igény, szavazhatunk, és megalapíthatjuk a hét étele címet is! :) Gyertek bátran, írjátok meg mit hogyan szoktatok főzni!
Igen-igen, kb. az a 3. Ironikusan írtam.
A paprikát, paradicsomot, hagymát, újhagymát eddig mi se fóliában sütöttük, de most igen. : ) Ja, és minden zöldséget összepakoltunk ilyen kis adagokban. Nem külön csak krumplit, külön, répát... stb.
Mivel tegnap kínai volt, így mára megmaradt a tegnap előtti sztrapi.
Mi szinte már minden zöldséget kipróbáltunk így a hús mellé grillezni. : ) Paradicsomot, paprikát, újhagymát is, és az is finom. De van mikor nem így vajba pároljuk meg, hanem a páclében, amiben a húst is pácoljuk. : ) Meg legtöbbször alu tálba tesszük, most nem volt itthon, de ez már csak formaság. : )
No ezt a köretet ki kell próbálnom, mert igen jól hangzik. Én csak kicsit előfőzött krumplit szoktam grillen megsütni, meg cukkinit só/bors/olíva rásegítéssel.
Akkor kb. ugyan úgy csinálod, mint mi. Csak mi ezzel a gyors-páccal is bepácoljuk már előző nap a husit (csirkemellet). Mexikói páccal pácoltuk most, mert figyelem azt is, ne legyen köménymag benne, ebbe nem volt. Finom lett. : ) Alufóliába tettem krumplit, sárgarépát, karfiolt, karalábét, természetesen már mindenből ideit, közé vaj, ez volt a köret, de nagyon sokat ettem belőle. : )) Mellé pedig saláta volt ecetesen.
Tarját grilleztem, meg csináltam ilyen nyársakat pulykamellel, kolbásszal, szalonnával, hagymával, hozzá még sütöttem néhány szelet cukkinit, és ilyen vegyes salátával, meg grillezett krumplival ettem. Nem pácolok előre, nagyon jók ezek a gyorspácok. Flekken fűszerkeveréket szoktam felesben keverni a borsos-mustárossal. Nekem ez a kombináció vált be.
Vicus, juj, akkor most vétettem! : ) Nem tudom, miből gondoltam, hogy unokÁID vannak, és kicsit nagyobbak... sorry. : )
Sikerült grillezned? : ) Már nekünk is kéne... a grill már elő van véve.
Azt hiszem, tejbegriz sok kakaóval lesz a napi ajánlat nálunk, ha addig más nem pattan ki a fejemből. : )
Édes szívem 1 db unokám van, ő is alig 1 éves. Minden bizonnyal meghagyta a mákosgubát, mert olyan még nem is ehet! Ha nem ér ide a fránya vihar, ma grillezek szerintem egy kis tarját, cukkinit, meg amit még találok. Pénteken ÖTYE, most csülökkel!