Családinet.hu

Családinet Közösségek

A közösségről: Annyi receptet beszéltünk már meg különböző topicokban, gondoltam megnyitom a kifőzdét, ahová mindenki megírhatja kedvenc receptjét. Ha lesz rá igény, szavazhatunk, és megalapíthatjuk a hét étele címet is! :) Gyertek bátran, írjátok meg mit hogyan szoktatok főzni!

nyílt - 26 tag

Fórumtéma: Napi ajánlat

Csak a közösség tagjai írhatnak hozzászólást!

Hozzászólások (621 db)

05. 14. 10:31
Signetta

Ma azt hiszem, rántott sajt lesz ebédre. : )

05. 13. 09:46
Signetta

Igen-igen, kb. az a 3. :D Ironikusan írtam. :D
A paprikát, paradicsomot, hagymát, újhagymát eddig mi se fóliában sütöttük, de most igen. : ) Ja, és minden zöldséget összepakoltunk ilyen kis adagokban. Nem külön csak krumplit, külön, répát... stb.
Mivel tegnap kínai volt, így mára megmaradt a tegnap előtti sztrapi. :D

05. 12. 10:30
vicusmamesz

Paradicsomot, paprikát, újhagymát én is szoktam, de nem fóliában, és fűszerezés nélkül. Úgy is finom! Melyik is az a sokféle kaja? Az a 3...? :D

Moslyogós kedves fiatalos friss nagymama :)

05. 12. 09:47
Signetta

Jaj, meleg kenyér... ilyenkor mindig csöpög a számból az a bizonyos. :D

Ma a változatosság kedvéért ismét kínai lesz. :D Annyira jó, hogy ilyen sok féle kajából tudok választani. :D

05. 12. 09:45
Signetta

Mi szinte már minden zöldséget kipróbáltunk így a hús mellé grillezni. : ) Paradicsomot, paprikát, újhagymát is, és az is finom. De van mikor nem így vajba pároljuk meg, hanem a páclében, amiben a húst is pácoljuk. : ) Meg legtöbbször alu tálba tesszük, most nem volt itthon, de ez már csak formaság. : )

05. 11. 09:41
vicusmamesz

:) :) Én ma még babgulyást lapátolok, mert kicsit sok lett tegnap. Hazafelé veszek hozzá friss meleg kenyeret, aztán eldugom a mérleget :D

05. 11. 09:39
vicusmamesz

No ezt a köretet ki kell próbálnom, mert igen jól hangzik. Én csak kicsit előfőzött krumplit szoktam grillen megsütni, meg cukkinit só/bors/olíva rásegítéssel.

05. 11. 08:56
Signetta

Fő a változatosság, juhtúrós sztrapacska lesz az ebéd. :D

05. 10. 12:00
Signetta

Akkor kb. ugyan úgy csinálod, mint mi. :D Csak mi ezzel a gyors-páccal is bepácoljuk már előző nap a husit (csirkemellet). Mexikói páccal pácoltuk most, mert figyelem azt is, ne legyen köménymag benne, ebbe nem volt. :D Finom lett. : ) Alufóliába tettem krumplit, sárgarépát, karfiolt, karalábét, természetesen már mindenből ideit, közé vaj, ez volt a köret, de nagyon sokat ettem belőle. : )) Mellé pedig saláta volt ecetesen.

05. 07. 16:08
vicusmamesz

Tarját grilleztem, meg csináltam ilyen nyársakat pulykamellel, kolbásszal, szalonnával, hagymával, hozzá még sütöttem néhány szelet cukkinit, és ilyen vegyes salátával, meg grillezett krumplival ettem. :) Nem pácolok előre, nagyon jók ezek a gyorspácok. Flekken fűszerkeveréket szoktam felesben keverni a borsos-mustárossal. Nekem ez a kombináció vált be.

05. 07. 11:44
kokuszpok2

Rakott karfiol a mai menü.

https://www.csaladinet.hu/ticker.php?id=83

05. 06. 09:28
Signetta

Megnyugodtam akkor. :D
Miket grilleztél végül is? Meg, hogy szoktad, már előző nap beleteszed a pácba amiket grillezel?
Ma kínai lesz ismét. :D

05. 05. 12:38
vicusmamesz

Ugyan, semmi baj :) Sikerült hát! Nagyon jól esett! Tejbegríz jó ötlet, rég ettem. Megvan a vacsorám! :)

05. 05. 09:46
Signetta

Vicus, juj, akkor most vétettem! : ) Nem tudom, miből gondoltam, hogy unokÁID vannak, és kicsit nagyobbak... sorry. : )
Sikerült grillezned? : ) Már nekünk is kéne... a grill már elő van véve. :D
Azt hiszem, tejbegriz sok kakaóval lesz a napi ajánlat nálunk, ha addig más nem pattan ki a fejemből. : )

05. 04. 14:36
vicusmamesz

Édes szívem 1 db unokám van, ő is alig 1 éves. Minden bizonnyal meghagyta a mákosgubát, mert olyan még nem is ehet! :D Ha nem ér ide a fránya vihar, ma grillezek szerintem egy kis tarját, cukkinit, meg amit még találok. Pénteken ÖTYE, most csülökkel! :D